Tidenes Premier League-ellever: Venstreback

07/05/2021

Et opplagt valg?


Vi stemmer frem tidenes Premier League-ellever, og har så langt tatt for oss keeperplassen og høyreback. Peter Schmeichel leder klart i kampen om plassen mellom stengene, mens Gary Neville og Lee Dixon drar fra resten av alternativene i avstemningen av høyreback.

I dag skal vi finne fire alternativer til plassen på motsatt side av forsvaret.

Ashley Cole er storfavoritt til å ta plassen som venstreback i tidenes Premier League-lag. Cole kan vise til totalt 15 sesonger i Premier League. Med Arsenal vant han ligaen tre ganger, mens han også vant tre finaler i FA-cupen. Overgangen til byrival Chelsea falt ikke i god jord hos Gunners-fansen, men backen fikk seg raskt nye venner på Stamford Bridge. Også her vant han Premier League og fire FA Cup-titler, mens han her også gikk til topps i både Champions League og Europa League. I 2014 forlot han både Chelsea og England, da han valgte å nyte pensjonisttilværelsen i Roma. Han kunne da vise til formidable 107 landskamper for England.

Det er våre lesere som stemmer frem plassene på tidenes lag, og det skal bli spennende å se om noen kan utfordre Ashley Cole.

Så hvem kan i det hele tatt true Cole?

Vel, Patrice Evra vant alt som vinnes kan med Manchester United, inkludert fem Premier League-titler og Champions League.  

Nigel Winterburn var en del av det som trolig er tidenes backfirer i engelsk fotball, da han gjennom en årrekke dannet mur sammen med Lee Dixon, Steve Bould og Tony Adams.  

Og sistemann i vår utvalgte kvartett? Vi slår et slag for vår egen John Arne Riise. Nordmannen fikk nær 250 kamper for Liverpool, vant Champions League i 2014 og var viden kjent for sin dødelig presise venstreslegge. Mannen med 110 landskamper får neppe som fortjent av det norske fotballpublikummet. Riise har langt høyere status i England. 

Denis Irwin, Phil Neville, Ian Harte, Graeme Le Saux, Wayne Bridge, Leighton Baines og Stuart Pearce var av de som kan føle seg skuffet over ikke å ha nådd opp.


Tips

Bookietest2019