Test av spilltilbydere: 7. plass

27/03/2021

ComeOn byr på et fantastisk spillutvalg, men er nødt til å fjerne avgiftene på innskudd slik brorparten av konkurrentene for lengst har blitt kvitt.

ComeOn har fylt åtte år og begynner dermed å bli en av veteranene i bransjen. 6. plassen i vår test i 2016 ble til 7. plass i årets utgave. To så gode plasseringer i to uavhengige tester med to års mellomrom viser at man er et selskap å stole på!

Nettside: www.comeon.com

Tidligere sluttplasseringer:
2008: Ikke med
2016: 6. plass

Best spillutvalg i hele testen

1: Brukervennlighet nettside

ComeOn har en ryddig og pen nettside som innbyr til bruk. Her er det enkelt å finne frem til det man er på jakt etter. Det trekker i tillegg opp at casino- og pokerdelen er holdt helt adskilt fra oddssidene med svært liten bruk av egenreklame. I løpet av vår testperiode hadde vi ingen problemer med at nettsiden var nede eller treg. Norsk språk og norske kroner som valuta er selvfølgelig på plass. Man kan også velge om man ønsker en bonus på første innskudd eller ikke. ComeOns elegante nettsider kommer også til sin rett når spillene skal settes. Ønsket idrett velges i en meny på venstre side av skjermen. Deretter velges liga hvor vi savnet muligheten for enkelt å velge flere samtidig. Det er videre enkelt å finne frem i jungelen av spesialspill på de forskjellige kampene. Ved systemspill regnes potensiell gevinst ut, men vi savner en forklaring på hva som inngår i de forskjellige systemvariantene som «Super-Heinz» etc.
Score: 9/10

2: Innskudd/uttak

Her går det skikkelig galt for ComeOn som mister en mulig medaljeplass på at man ikke har hengt med i utviklingen. Å ta fem prosent avgift på innskudd gjort via Neteller og Skrill er totalt uakseptabelt i dagens marked. Ikke mye bedre ved bruk av Visa-kort eller Paysafe-card der avgiften er satt til 2,5 prosent. Når det gjelder uttak får man to gratis på 30-dagers syklus. Ytterligere uttak belastes ny avgift uavhengig av uttaksmetode.
Score: 2/10

3: Spillutvalg

ComeOn oppfyller absolutt alle kravene vi satt til spillutvalg da kriteriene ble laget før vi startet opp i fjor og blir dermed eneste selskap som får 20 av 20 mulige poeng i denne kategorien. Odds på de fire øverste divisjonene i Norge lå tidlig ute. I tillegg var man ofte selskapet med flest spesialspill på norsk ishockey gjennom vinteren. Man er samtidig ofte blant de beste når det gjelder 1×2-handikap og tilbyr i tillegg asiatiske handikap på stort sett alle fotballkamper.
Score: 20/20

4: Tilbakebetalingsprosent

Dette er en ren matematisk kategori uten noe rom for skjønn. ComeOn endte opp med følgende testresultater:

Premier League: 95,4 (17. plass)
Champions League: 95,4 (11. plass)
The Championship: 94,9 (9. plass)
La Liga: 94,4 (17. plass)
Serie A: 94,7 (15. plass)
GET-ligaen: 93,7 (6. plass)
Eliteserien håndball: 90,5 (10. plass)
Ligue 1: 94,7 (12. plass)
Bundesliga: 95,7 (9. plass)
Eredivisie: 93,9 (10. plass)
Premiership: 93,4 (9. plass)
Vinnerodds Eliteserien: 76,8 (11. plass)
Asiatiske handikap: 95,9 (9. plass)
Over/under: 94,5 (14. plass)
1×2-handikap: 92,0 (5. plass)

Det var særdeles lett å karaktersette ComeOn i denne kategorien. Med åtte delplasseringer mellom 8. og 11. plass er man så gjennomsnittlig som man kan få det. Karakteren speiler da naturlig nok dette med ti poeng av 20 mulige. Lavest scorer ComeOn på Premier League og La Liga mens man er best med 5. plass på 1×2-handikap.
Score: 10/20

5: Support

ComeOn tilbyr hjelp via livechat samt e-post. Da vi testes epostsupporten fikk vi umiddelbar bekreftelse på at våre spørsmål var mottatt. Svarene kom kort tid etter, på norsk, og ga oss god hjelp på det vi lurte på. Vi har heller ikke noe å utsette på livechattjenesten, men savner et norsk telefonnummer for kontakt. Stor aktivitet på selskapets twitter-konto.
Score: 7/10

6: Ansvarlig spill

ComeOn har en ryddig seksjon når det gjelder ansvarlig spill som viser at man tar det på alvor. Her linkes det til norske hjelpeorganisasjoner som hjelpelinjen.no, spillavhengighet.no og blakors.no. I tillegg kan man bestemme personlige innskuddsgrenser og budsjett, samt velge å låse kontoen i ulike tidsperioder. Når det gjelder bonuser tilbyr ComeOn å sette inn 100 kroner for deretter å spille for 600 kroner. Omsetningskrav for denne velkomstbonusen på odds er åtte ganger bonus og innskuddsbeløp med en minsteodds på 2,00 per kupong. Merk at bonusen ikke tilbys kunder som benytter seg av Neteller eller Skrill. Vi tok imidlertid kontakt med kundeservice på livechat og fikk likevel utbetalt bonus umiddelbart.
Score: 9/10

Oppsummering: 57/80 poeng

ComeOn er det eneste selskapet vi har testet denne vinteren som oppfylte alle kravene vi satt til spillutvalg og er dermed alene om å score full pott på 20 poeng. Dessverre står ikke tilbakebetalingsprosentene i stil. Det store problemet er imidlertid avgifter på innskudd som gjør at man må ta til takke med en 7. plass i vinterens test.


Thomas Elgheim

 

Bookietest2019