Petter Varhaug er Norgesmester i odds

20/07/2021

Petter Varhaug er Norgesmester i odds etter å ha holdt på sin ledelse gjennom siste halvdel av mesterskapet til målgang søndag kveld. To bunnsolide høy-oddsere var seiersoppskriften.

Rogalendingen tok over ledelsen av NM i odds i uke 3, der Petter Varhaug leverte ukas høyeste sammenlagte odds i en trippel til  74 i odds. Det var uken etter at det første vinnerspillet i konkurransen ble levert til 52,45 i odds. De to seierstriplene til sammen gav en totalodds på 126,55.

En ledelse som sto helt inn til tross for at Petter Varhaug var en jaget mann helt til målstreken søndag kveld.

-Man er jo alltids litt nervøs frem til det er avgjort. Etter hvert som tiden gikk, fikk jeg en bedre og bedre følelse for at det skulle holde helt inn. Den siste uka var jeg ikke i nærheten utenom på søndagen, da jeg manglet Kristiansund-seier for en 20 oddser, forteller Norgesmester i odds Petter Varhaug.

Norgesmesterskapet i odds ble arrangert av Tipsbladet og Coolbet. Talsmann i spillselskapet forteller om en meget aktiv siste dag av mesterskapet, der mange av deltakerne gikk for gullet i sine spill.

-Vi hadde rundt 50 spill søndag, der halvparten av kupongene var høy-oddsere. Taktikken til de fleste var å bygge lavere odds til en stor poengsum, men den strategien ble drept hver av de fem ukene av høyoddsere. Det er bare å gratulere Petter Varhaug med fotball-turen og ukesgevinsten i premie, samt resterende vinnere med sin ukespremie på 5 000 kroner, sier talsmann Thomas Måleng i Coolbet.

Petter Varhaug er norgesmester i odds

621 deltakere kjempet om tittelen under mesterskapet, som gikk over 5 uker. NM i odds fikk 5 ukesvinnere, som alle hevet seierssjekken på 5 000 kroner. Petter Varhaug vant uke 3 med høyest sammenlagt odds på sine kuponger. Det var mulig å levere et spill daglig med maksimalt 3 kamper. Innsats betydde ingenting, da det var odds sammenlagt på alle spill som var den avgjørende i sammendraget. De øvrige ukene vant Espen EngevikEirik AaseChristopher Pajesø og Bjørnar Stavik.

Petter Varhaug kan titulere seg Norgesmester i odds samt se fram mot neste års fotball-EM, der han har vunnet en tur til Wembley. I tillegg til diplomet som et synlig bevis, har Varhaug også vunnet ukespremien på 5 000 kroner fra konkurranse-uke 3. I tillegg selvsagt gevinsten på sine to spill, som til sammen utgjør 12 655 kroner.

-Det føles helt fantastisk. Dette er nok en av konkuransene jeg setter høyest med tanke på hvor mange gode oddsspillere det finnes i Norge. Det å gå til topps er litt surrealistisk men desto kjekkere. Det blir nok ei feiring til helga med litt champagne. EM blir helt konge, og jeg håper virkelig England endelig skal levere i et mesterskap igjen, sier Norgesmester i odds Petter Varhaug.

Det var høyt nivå på årets NM i odds, der seierskupongene hver eneste av de fem ukene var kombinasjoner av outsidere.

-Alle ukene har stort sett vært like, hvor en høyoddser har tatt hjem ukespremien. Det er dog imponerende at folket har fått inn 60, 70 og 80-oddsere, når man ikke kan sette mer enn tre kamper. Hovedvinner Petter Varhaug har hatt god glid og vært dyktig, avslutter talsmann Thomas Måleng i Coolbet.

Dette er seiers-oppskriften

Varhaugs sine to vinner-kuponger var tripler. Han gikk for handicap-spill på fire av kampene, mens de to siste var målspill. Begge kuponger satt med god margin.

For å vinne mest mulig er det viktig å spille til markedets beste odds. Der har Norgesmesteren i odds funnet sin foretrukne bookmaker, som gjør at han ikke trenger å sjekke andre steder etter bedre odds.

-Jeg var ikke veldig bevisst på høyest odds hos bookmakerne, men for øyeblikket spiller jeg hos Coolbet. De har hatt den høyeste oddsen, så dra trenger jeg ikke å bruke tid på å sjekke odds ellers, forteller Varhaug.

Spillselskapet Coolbet har #sjekkoddsen som motsvar på priskalkulatorer det norske folk bruker ellers på alt fra matvarer til priser på telefonabonnement og strøm. Coolbet har oftest høyest odds i markedet, og norske kunder har nytt godt av det i tidvis favorittbetonte runder i ligaer som blant annet Eliteserien, OBOS-ligaen og Premier League.

Hva er resten av hemmeligheten bak høy-oddsere? Markedets beste odds skal tross alt kombineres i vinnende rekker.

-For å få inn høy-oddsere er det beste å bare stole på magefølelsen. Finne lag du har tro på, som kanskje har underprestert litt og håpe at det løsner. Det var i alle fall sånn jeg fikk inn bongene denne gangen, avslutter Norgesmester i odds, Petter Varhaug.

Det lille tettstedet Varhaug fikk gull og bronse under årets NM i odds. Eirik Aase er Tipsbladets egen ekspert på Championship, men traff også godt ellers med sine tips. Kun Christopher Pajesø skilte de to på pallen.


Tipsfotball

 

Bookietest2019