Perfekt farvel

30/07/2021

Brentford klar for finale, mens Fulham kan slå følge i kveld.

Brentford-trener Thomas Frank hadde lovet å bære egne spillere av banen om de bare ga absolutt alt de hadde i aller siste hjemmekamp på Griffin Park onsdag. Dansken måtte aldri i aksjon som bærehjelp, men at spillerne ga alt var det aldri noen tvil om. En plass i play off-finalen sto på spill, mens dette også var aller siste mulighet til å kjæle med ballen på Griffin Park – Brentfords hjemmebane som en gang var mest kjent for å være eneste stadion med pub på alle stadionhjørner.

Avskjeden med stadionet som åpnet portene i 1904 kunne vanskelig blitt bedre. Swansea ankom kamp med 1-0-ledelse fra oppgjøret i Wales, men The Championships mestscorende lag satte umiddelbart fart for å innhente ledelsen, og allerede etter femten spilte minutter var Brentford i tet. Ollie Watkins, som scoret 25 mål i ligaen, satte 1-0 etter elleve spilte minutter, før midtstopper Emiliano Marcondes stanget inn 2-0-målet som ga The Bees ledelsen totalt.

Umiddelbart etter pausehvilen satte Bryan Mbeumo inn 3-0, og da virket det klart. Liverpool-lånet Rhian Brewster skapte imidlertid ny spenning, da han på lekkert vis lobbet inn reduseringen. Nærmere enn dette kom imidlertid ikke waliserne, og etter 116 år ble det dermed et verdig farvel med Griffin Park for Brentford.

Hovedstadsrivaler i finale
Torsdag kveld skal finalemotstanderen kåres, og stor favoritt til å slå følge med Brentford er naturligvis Fulham. Manager Scott Parker avviser at man allerede feirer play off-finale, men etter 2-0-seieren i Cardiff skal det godt gjøres for The Bluebirds å snu til egen fordel.

Fulham ikke bare skaffet seg et godt utgangspunkt på Liberty Stadium, de gjorde det også uten ligaens toppscorer Aleksandar Mitrovic. Serberen var småskadet og sto over, men antas å bli klar til returen i kveld. Bare seriemester Leeds har en bedre hjemmestatistikk enn Fulham som nå dessuten er ubeseiret fra sine åtte siste kamper.

Alt om play off-finalen på Wembley finner du naturligvis i Tipsbladet neste uke. 


Tips

Bookietest2019