Ny Roma-sjef klar

11/06/2021

Etter en turbulent sesong i Serie A, står Roma klare til å starte med blanke ark og har ansatt deres niende manager på bare litt over åtte år.

Det har vært alt annet enn harmonisk i Roma denne sesongen. Manager Eusebio di Francesco fikk sparken i mars, og inn kom Claudio Ranieri for å redde stumpene av sesongen. Roma endte til slutt på sjetteplass i Serie A, og må dermed nøye seg med spill i Europa League neste sesong, der de kommer inn så tidlig som i andre kvalifiseringsrunde.

Sportsdirektøren Ramon Rodriguez Verdejo, bedre kjent som Monchi, forlot også hovedstadsklubben i mars, og dermed ligger det an til revolusjon i den italienske hovedstaden. Den har startet med å ansette Paulo Fonseca som klubbens neste manager. 46-åringen forlater dermed ukrainske Shakhtar, der han har vunnet cupen og ligaen i alle hans tre sesonger i klubben. Portugiseren har skrevet under på en toårskontrakt, som kan forlenges til sommeren 2022.

– Jeg kan ikke vente med å flytte til Roma, møte fansen og komme i gang. Jeg tror vi kan oppnå noe helt spesielt sammen, sier Romas ferske manager.

 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019