-Ingen panikk

Ali Al Habsi of Wigan Athletic SKJEBNEKAMP: Ali Al Habsi skal stenge buret og sikre Wigan fornyet opprykkshåp, mot Birmingham som er Englands dårligste hjemmelag.

Wigan-manager Uwe Rösler avviser at eget lag er innhentet av nerver. I kveld besøkes da også Englands svakeste hjemmelag.

Birmingham-Wigan: Hjemmebanefordel mot et lag som kun hadde vunnet 2 av sine 28 siste ligakamper, og som ikke hadde vunnet på bortebane siden 2. november; alt lå til rette for at Wigan lørdags skulle sikre seg plass i play off til Premier League. Den gang ei. Nedrykkstruede Blackpool reddet et straffespark, før de etter pause scoret to mål og vendte hjem til badebyen med alle tre poeng i bagasjen. Tilbake sto Wigan, i fare for å gå glipp av sluttspill som kan gi etterlengtet comeback i Premier League. Manager Rösler var imidlertid ikke bekymret, i alle fall ikke utad.
-Da jeg ankom i begynnelsen av desember hadde vi gitt høyre hånd for å kunne være i posisjonen vi nå er i. Med to kamper igjen å spille er fortsatt alt opp til oss selv, og vi er veldig langt fra grepet av panikk, sa Rösler etter helgens bitre hjemmetap.

Fryktelig hjemmeform
Første mulighet til å hente hjem de tre nødvendige poengene kommer allerede i kveld, når The Latics besøker nok et lag på randen av nedrykk. Birmingham har tapt 16 av sine siste 20 Championship-kamper og alle de siste fire. De to siste sågar på eget gress, og med god margin. Hjemmekamp mot Wigan og bortekamp mot formlaget Bolton i ligaavslutningen er hva som gjenstår, og det spøker dermed alvorlig for Birminghams eksistens på nivå 2.

Mot Leeds lørdag kollapset laget fullstendig, da 0-0 ble til 0-3 i løpet av nøyaktig 20 minutter. 2 hjemmeseirer fra 22 kamper var dermed et fakta, et pinlig fakta for manager Lee Clark.
-Ting som dette påvirker humøret og hverdagen. En nervøs rykning har krøpet inn i laget, og det er min jobb å få spillerne inn i en positiv modus. Jeg kan ikke gjøre noe med fortiden, men jeg kan påvirke fremtiden. Vi trenger resultater for å overleve i denne divisjonen, og jeg tror jeg skal kunne skape dem, sier Clark til engelsk presse.

Siste mulighet foran egne fans
Omvendte møte mellom Wigan og Birmingham endte 0-0, men kveldens verter er et helt annet lag utenfor egen arena. Bare syv lag har plukket mer poeng på bortebane enn Birmingham denne sesongen, mens man på hjemmebane spiller med frykt utenpå drakta. 14 poeng fra 22 hjemmekamper er svakest av samtlige lag i de fire øverste divisjonene i England. Mot Wigan i kveld må hjemmefansen gi sitt aller ytterste for å støtte egne helter, selv om de vel egentlig burde få betalt for å besøke arenaen de så altfor mange ganger har returnert skuffet hjem fra denne sesongen.

Legg inn kommentar

Powered by WordPress | Nettsiden er levert av SmithStudios