Ingen kan stoppe Fredrikstad?

09/07/2021

Fredrikstad har oftest vært sin egen verste konkurrent til suksess, men i unntaksåret 2020 virker Bjørn Johansen sine aristokrater ustoppelige mot et OBOS-opprykk.

Med 9 seriemesterskap og 11 cup-pokaler er Fredrikstad en sovende kjempe i norsk målestokk. En klubb med et stort potensiale, der stadionstemningen på sitt heteste kan gi assosiasjoner til langt større arenaer lenger sør i Europa.

Etter nedrykket fra Eliteserien i 2012 har dog veien tilbake mot toppetasjen vært kronglete for 2006-cupmesteren. I 2017 falt kjempen ned på nivå 3 i norsk fotball, der det siden har blitt to hederlige topp 3-plasseringer på Fredrikstad.

I 2018 ble det tap mot KFUM-Oslo i kvalifisering om opprykk til OBOS. I fjor en tredje plass bak Kvik Halden og Stjørdals-Blink. Uhørt for mange FFK-tilhengere.  

-Vi tok mange steg fra 2018 til 2019-sesongen, og jeg håper vi tar ytterligere flere skritt inn i mot årets svært uvanlige sesong, innleder Fredrikstad-trener Bjørn Johansen.

Med den tidligere Finnsnes-treneren og Tromsø-spillerlegenden Bjørn Johansen som hovedtrener er det mye som tyder på at opprykket kommer på forsøk 3.

I Fredrikstad er man vant til store forventninger.

-Favoritter har vi vært ofte, og det er ikke noe nytt slik sett. Dog syns jeg det ser bra ut av flere grunner. Vi har hatt kontinuitet i spillergruppen, og fått implementert en høyere terskel for å tåle de store treningsmengder vi har over tid. Det ser vi blant annet på lite skader, og i år tror jeg vi skal stå løpet ut. Tidligere har vi vært ustabile underveis i sesongen og prestasjonene har svingt fra kamp til kamp. Jeg føler vi er i god rute. Nå gleder vi oss bare til å komme i gang, sier Fredrikstad-trener Bjørn Johansen.

Ser bunnsolid ut

Korona-pandemien har gitt store utslag på nivå 3 i norsk fotball, der de fleste klubber permitterte sine spillerstaller under våren. I Fredrikstad tilpasset man seg i stedet Korona-tiltakene og holdt spillerstallen i aktivitet innenfor retningslinjene.

Under sesongoppkjøringen har Fredrikstad sett solide ut i treningskampene, der motstand fra samme nivå ble kjørt over. Laga fra Eliteserie- og OBOS fikk også brynt seg skikkelig.

I tillegg har FFK for en gangs skyld unngått store utskiftinger i troppen fra sist sesong.

Fredrikstad ligner en klink vinner av avdeling 1 i PostNord-ligaen, der det i år spilles enkel serie. Etter 13 serierunder deles tabellen i to, med sluttspill der alle møtes en gang. Vi ser ikke bort fra at FFK er så overlegne etter grunnspillet at sluttspillet blir en ren formalitet for å sikre opprykket til OBOS-ligaen.

– Det er vanskelig å vite hvor alle motstanderne står etter en periode der mange lag har hatt permitteringer og avbrekk i treninga. Jeg tror vi får en god pekepinn allerede i serieåpningen borte mot Florø, som var veldig gode i en treningskamp mot Åsane nylig. Ellers er lag som Kjelsås og Hødd der blant mange i et felt full i outsidere. Jeg tror ingen kamper blir enkle i år heller, avslutter FFK-trener Bjørn Johansen.

Åpent bak

Bak Fredrikstad ser det langt mer åpent ut, og Korona-pandemien setter spørsmålstegn ved flere klubber.

Skeid rykket ned fra OBOS, og har sett flere fra startelleveren forsvinne fra Nordre Åsen. I følge rapportene har heller ikke sesongoppkjøringen vært den beste, så muligens blir ikke 2020 det beste året for Skeid.

Svekket ser også 2019-sensasjonen Kvik Halden ut, og dermed står vi igjen med kvartetten Kjelsås, Brattvåg, Hødd og Alta.

Førstnevnte med et ungt mannskap i ei god sentrallinje, som fra Oslos tak kan stelle i stand trøbbel for de fleste motstandere i år.

Duoen fra Møre og Romsdal har fått hver sin seier innbyrdes mot hverandre i sesongoppkjøringen, men muligens ser Brattvåg hakket sterkere ut i det sesongen endelig skal sparkes i gang. Har en bunnsolid og rutinert defensiv, og kommer til å spille en aggressiv og frisk fotball. Muligens sesongens joker i avdeling 1.

Altas overgangsscoop med Morten Gamst Pedersen er også noe som kan løfte Finnmarkingene opp i striden bak Fredrikstad.

Tabelltips avdeling 1

 1. Fredrikstad
 2. Kjelsås
 3. Brattvåg
 4. Hødd
 5. Alta
 6. Florø
 7. Skeid
 8. Kvik
 9. Vålerenga2
 10. Tromsdalen
 11. Moss
 12. Eidsvold Turn
 13. Senja
 14. Fløya

 

1.serierunde (Med våre tips)

Alta-Tromsdalen H

Skeid-Brattvåg B

Eidsvold TF-Kvik Halden U

Hødd-Moss H

Senja-Kjelsås B

Florø-Fredrikstad B

VIF2-Fløya H

 

Vinner-odds PostNord-avdeling 1

Coolbet:

Fredrikstad 2.10

Skeid 9.00

Kjelsås 9.00

Hødd 10.00

Alta 10.00

Kvik Halden 12.00

Tromsdalen 18.00

Florø 20.00

Moss 30.00

Brattvåg 50.00

Vålerenga2 50.00

Eidsvold Turn 75.00

Senja 100.00

Fløya 150.00


Rolf Hansen

Tags: Sesongpreview norsk,  fotball,  tips,  odds,  lag 2. divisjon Postnord spill tipsbladet

 

Bookietest2019