Håpet brast for Newcastle – igjen!

30/07/2021

Toon-fansen drøm om oljepenger er nettopp det, en drøm

Man skal lete med lys og lykte for å finne dårligere likte eiere i engelsk fotball enn Mike Ashley. Den engelske forretningsmannen har sittet med Newcastle-aksjene i 13 år, men får stadig så hatten passer av egne supportere som mener hans manglende investeringsvilje hemmer en klubb som burde kjempet om laurbær. Ashley har da også til stadighet blitt linket til salg av aksjene, men like ofte har planene gått i vasken. Så også nå, når en særs pengesterk Saudi-Arabisk prins sto klar til å handle. Budet fra oljeprinsen har lenge ligget klart, men etter at det i april ble sendt Premier League for godkjenning har det vært stille. Helt frem til i dag, torsdag, da nyheten om at budet var trukket ble kjent.

-Vi setter byen Newcastle, deres innbyggere, fotballklubben og fansen høyt, og det er derfor med beklagelse vi må melde at vårt bud på klubben er trukket. Den globale økonomiske usikkerheten gjør at investeringen nå ikke føles like trygg. Vi hadde håpet å kunne føre Newcastle United tilbake til fordums storhet, og beklager at vi ikke lenger kan bidra til at så skjer, het det fra pressemeldingen som i ettermiddag gikk ut fra budgiverne – på dagen 24 år etter at Toon-fansen skålte for kjøpet av Alan Shearer.

Newcastle mister en investering som kunne gjort klubben til en maktfaktor i engelsk fotball, men beholder tross alt verdigheten de har uten Mohammed Bin Salman og det Saudiske statsfondet som aksjeholder. Det skrev vi atskillig om da nyheten om det potensielle oppkjøpet ble kjent i april

Ansettelsen av "dinosauren" Steve Bruce ble møtt med protester og forakt, men 59-åringen ledet denne sesongen klubben til 13.plass i Premier League, samme plassering som Toon-fansens kjæledegge Rafa Benitez maktet foregående sesong. 

 


Tips

Bookietest2019