Håper på vinnerloddet

s04_Derby RAMS-JUBEL: Chris Martin scoret begge målene da Derby slo Brighton 2-1 på Amex Stadium i august. Torsdag er det revansjeoppgjør.

Derby-manager Steve McLaren med klar beskjed til egne spillere: sesongen starter NÅ!

Brighton-Derby: Lagene har allerede støtt på hverandre to ganger tidligere denne sesongen, med Derby-seier i begge, men tidligere bravader betyr lite når Brighton og Derby nå barker sammen i play off og jakt på Wembley-finale om retten til Premier League-spill neste sesong.

-Vi har ikke oppnådd noe som helst enda. Ligasesongen er over, men det er nå det egentlig begynner. Vi har kjøpt lodd i lotteriet, og må nå bare sørge for at det er et vinnerlodd vi sitter med, sier Rams-boss Steve McClaren til lokalavisa The Telegraph.

Ingen favoritter
Derby har slått Brighton i begge sesongens innbyrdes oppgjør, og sanket totalt 13 poeng mer enn sin sluttspillmotstander i det ordinære ligaspillet. Tidligere resultater betyr imidlertid fint lite når det nå skal spilles cup om retten til Wembley-finale. Gjentatte ganger har de svakest plasserte lagene gått hele veien mot opplagte forhåndsfavoritter, senest i fjor da Crystal Palace tok seg til Premier League på bekostning av forhåndsfavoritt Watford. I Brighton håper man det samme skal skje denne gang, og The Seagulls har jokere som kan komme til å skape trøbbel for torsdagens gjester på Amex Stadium.

Mackail-Smith drømmer om tilbakebetaling
Craig Mackail-Smith ble kåret til årets spiller i League One sesongen 2010-2011, etter å ha levert 35 scoringer som førte Peterborough til The Championship. Brighton la £2,5 millioner på bordet for å sikre seg storscorerens signatur, men oppholdet i badebyen har ikke blitt som forventet. 30-åringen svarte med å banke inn scoringer de første månedene, men måltørken satte snart inn. I mars i fjor forsvant angriperen ute med akillesskade i kamp mot Bristol City, og 13 måneder skulle gå før han returnerte.

Totalt 59 minutter førstelagsfotball ble notert denne sesongen, før han i avgjørende kamp mot Nottingham Forest forrige helg kom inn tre minutter før slutt og leverte målgivende pasning som sikret plass i play-off. Nå drømmer han om å få betale tilbake tålmodigheten styret på Amex Stadium har vist.

-Å være involvert i dette nå er mer enn jeg kunne drømme om for et halvår siden. Forhåpentligvis gjenstår fortsatt tre kamper av sesongen, og drømmen er naturligvis å få avgjøre play off-finalen til Brightons fordel. Jeg føler jeg skylder klubben nettopp det, sier angriperen til lokalavisa The Argus.

Tvilsom rekord
Brighton har aldri vært i Premier League, og har ikke spilt i øverste divisjon siden 1983 da de endte sist. Derby County er en gammel storhet, med to ligamesterskap på sin CV. Forrige besøk i toppdivisjonen vil imidlertid ikke annet enn glemmes. The Rams endte sist i Premier League i 2008, med bare 1 seier fra 38 kamper. Totalt 11 poeng av 114 mulige er svakeste resultatet levert av noe lag i Premier League. Revansje kan tas neste sesong, men da må først og fremst Brighton slås på veien opp.

*Returen på Pride Park spilles søndag 11. mai.

Legg inn kommentar

Powered by WordPress | Nettsiden er levert av SmithStudios