Fem poeng fra Premier League

Leicester City manager Nigel Pearson shakes hands with Burnley manager Sean Dyche SLÅR FØLGE: Sean Dyche har gratulert Leicester-manager Nigel Pearson med opprykk til Premier League, men trenger selv fem poeng fra siste fire kamper for å kunne slå følge opp.

Burnley-manager Sean Dyche holder hodet kaldt, tross lørdagens hjemmetap mot Middlesbrough.

Blackpool-Burnley: 27 avslutninger på mål og 71 % ballinnehav var ikke nok, Burnley måtte lørdag se Middlesbrough forlate Turf Moor med alle tre poeng. Clarets-boss Sean Dyche var likevel stolt av sine utvalgte.

– Vi spilte en fenomenal kamp, og det var ting utenfor vår kontroll som gjorde at vi endte opp uten poeng. Ballen virket ikke å ende opp i mål uansett hva vi gjorde i dag, og i tillegg ble vi snytt for minst to straffespark. Vi hadde uansett ikke regnet med å kunne bade oss til opprykk, og ting som dette må vi bare leve med. Vi kommer sterkere tilbake, sier Dyche til klubbens hjemmesider etter 0-1-tapet foran egne fans.

Burnley har nå fire kamper å sikre opprykket på, og alle spilles mot lag med behov for poeng. Blackpool kjemper desperat kamp for å unngå nedrykk, mens Ipswich, Reading og Wigan alle vil til play-off. Fem poeng fra disse fire kampene er hva som trengs for å være matematisk sikret opprykk til Premier League. Tre av de fem bør hentes på Bloomfield Road, for å unngå nervøse rykninger i kamp mot opprykksrivalene i siste tre kamper.

Oyston tar skylden
Blackpool røk lørdag 0-2 mot Leeds, og har dermed kun to poeng ned til streken. Styreformann Karl Oyston velger å fungere som skyteskive for arge fans, og dermed beskytte Barry Ferguson som kun har vunnet 2 av 16 kamper etter å ha overtatt tømmene fra Paul Ince.

– Jeg forstår fansens frustrasjon. De betaler mye penger for å følge laget gjennom sesongen, og har så absolutt lov til å lufte sine meninger. Barry ble hentet inn i managerjobben for å skape forandringer, og ved å skaffe til veie forsterkninger synes jeg han har lykkes ganske godt. Det er min klubb, og om noen skal bære ansvaret så er det meg, sier Oyston til lokal presse.

Må svare på banen
Årsaken til Oystons offentlige beklagelse er brev mottatt fra klubbens supporterklubb. Supporterne lekset der opp hva de mente var årsakene til klubbens katastrofale fall på Championship-tabellen. Av fansens anklager var beskyldning om at spillerne ikke lenger brydde seg om resultatene, og at de derfor ikke ga sitt ytterste i kamp. Manager Ferguson akter å motbevise påstandene på banen.

– Fansen har rett til å ytre sin mening, og vi kan ikke annet enn å svare på banen. Jeg vil intet heller enn å se spillerne svare med innsats og spill som gjør at vi beholder plassen i divisjonen, sier Ferguson som lørdag selv gjorde comeback på banen.

Ferguson hadde ikke vært på banen for Blackpool siden januar, men var tilbake fra start mot Leeds lørdag, uten at det virket å hjelpe det spor. Blackpool var like tafatte som de har vært i hele år, og nedrykket til League One kommer stadig nærmere. Fredag kveld må det leveres mot Burnley, men enkelt blir det ikke å skulle plukke poeng fra gjester på vei mot Premier League.

Legg inn kommentar

Powered by WordPress | Nettsiden er levert av SmithStudios