Englands U21-stjerner skal underholde

17/06/2021

England sparker i gang sitt U21-EM i morgen kveld med et vell av kommende stjerner i rekkene.

Phil Foden (Manchester City), James Maddison (Leicester) og Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace) er de største stjernene i England-troppen, som er klare til å ta Europa med storm. U21-EM ble sparket i gang i går, der Polen slo Belgia 3-2, mens Italia ble for sterke for Spania i 3-1-triumfen.

I morgen kveld sparker England i gang sitt mesterskap, og skal opp mot en vrien motstander i Frankrike, med blant annet Mattéo Guendouzi (Arsenal) og Moussa Dembelé (Lyon) i troppen. Engelskmennene har et særdeles spennende lag på gang, og Phil Foden er den største stjernen av dem alle. Manchester City-spilleren har imponert stort når han har fått sjansen på laget med øvrige stjerner som Kevin de Bruyne, Raheem Sterling og Sergio Agüero. 19-åringen har allerede en drøss med medaljer hjemme i premieskapet sitt, og håper å legge til ytterligere en når sommerens EM er over.

– Premieskapet mitt er allerede så fullt at jeg tror jeg trenger et nytt et, i hvert fall hvis jeg vinner EM med England i sommer. Jeg vet imidlertid at det vil bli veldig vanskelig, for det er mange sterke lag og veldig gode spillere her. Det vil kreve mye mot og besluttsomhet for å gå hele veien, sier Manchester City-stjernen til avisa The Guardian.

Foden er førstemann på blokka til treneren Aidy Boothroyd. Engelske trenere har ikke et spesielt godt rykte på seg på kontinentet, og beskrives ofte som konservative mennesker med en utdatert og kjedelig spillefilosofi. Boothroyd håper spillerne hans kan hjelpe han med å endre den oppfatningen.

– Jeg håper vi spiller på en måte som begeistrer og underholder folk, og som endrer oppfatningen av engelske trenere. Altfor lenge har det vært viden kjent at utenlandske trenere er bedre enn oss, og det er simpelthen ikke sant. Kvaliteten til en trener skal ikke bli bedømt av nasjonaliteten, men om de klarer seg i jobben eller ikke, mener 48-åringen overfor samme avis.

Kampen mellom England og Frankrike spilles i morgen kveld klokka 21:00.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019