Drømmetreff gir ny spenning

Joe Garner of Preston North End celebrates scoring the equalising goal

Joe Garner leverte et av sine flotteste mål i karrieren, og dermed er alt like åpent før returkampene i play off fra League One.

Toppscorerne sto i fokus da det i helgen ble spilt play off om opprykk til The Championship. Peterborough – Leyton Orient og Preston mot Rotherham endte begge 1-1, og det er dermed helt åpent om finaleplass på Wembley før returene blåses i gang denne uken. På London Road var det Peterboroughs Britt Assombalonga som satte liv i oppgjøret da han headet inn 1-0 til hjemmelaget etter bare et kvarter spilt. Den tidligere Watford-angriperen noterte 23 scoringer i ligaspillet, og med lørdagens fulltreffer har 21-åringen nå signert totalt 33 scoringer denne sesongen. Lørdagens scoring kom på viktig tidspunkt, men Leyton Orient slo tilbake og skapte ny spenning før kveldens retur.
-Vi hang ikke helt sammen etter pause, men totalt sett er jeg godt fornøyd. Bortekampen vil passe oss godt, og jeg ser lyst på fortsettelsen nå, sa Peterborough-manager Darren Ferguson etter kamp.

-Av mine flotteste
Også i den andre League One-semifinalen endte det 1-1. Gjestende Rotherham tok frekt og freidig ledelsen på Deepdale, men toppscorer Joe Garner leverte kremmerhus som førte til at kampen endte 1-1. Garner, som står bokført med 24 scoringer denne sesongen, tok ballen ned på brystet, flikket den over en forsvarer før han på volley dundret ballen i nota bak Rotherham-keeper Adam Colin.
-Jeg kjente med en gang ballen forlot foten at den ville ende opp i nettet. Det var en scoring vi virkelig behøvde, og det var definitivt av mine bedre scoringer i karrieren, sa Preston-angriperen til fremmøtt presse etter kamp.

Leyton får besøk av Peterborough til retur i kveld, mens Rotherham og Preston spiller om siste Wembley-billett torsdag.

Derby foran skjema
I duellen om Wembley-finale fra The Championship er alt klart. Derby gjorde kort prosess med Brighton, mens returkampen mellom Queens Park Rangers og Wigan ble spilt etter at Tips gikk i trykken mandag. QPR gikk til hjemmekamp på Loftus Road som favoritt, etter 0-0 i første kamp på DW Stadium. I Derby var stemningen høy, uansett finalemotstander.

Johnny Russell ankom klubben fra Dundee United med en drøm om Premier League, men muligheten kom kjappere enn han ante.
-Play off og opprykk var noe vi snakket om da jeg ankom, men jeg trodde virkelig ikke muligheten skulle komme så kjapt. Nå er vi i finalen, og vil slåss med livet som innsats for å nå Premier League, sa Rams-angriperen etter at Brighton var feid av banen og banen senere stormet av overlykkelige Derby-fans.

Stoppet av regnet
Mens det nærmer seg avgjørelse i League One-semifinalene, og finaleplassene i Championship-playoff allerede er utdelt, så gjenstår det fortsatt mye i League Two. Burton går til retur mot Southend med berettighet Wembley-håp etter 1-0 i første kamp, men returen går ikke av stabelen før 17. mai. Andre semifinale, mellom York og Fleetwood, ble aldri blåst i gang som planlagt lørdag. Kraftig regnvær gjorde at Bootham Crescent sto under vann, og avspark ble dermed flyttet til mandag kveld. Noen hast var det uansett ikke, da returen ikke sparkes i gang før 16. mai.

Legg inn kommentar

Powered by WordPress | Nettsiden er levert av SmithStudios