Cherries øyner muligheten

Lewis Grabban of Bournemouth takes on Jason Shackell and Ben Mee of Burnley KJEMPESESONG: Lewis Grabban leverer scoringer som kan sikre opprykksmulighet, og med fullklaff også toppscorertittel.

Mye av spenningen i toppen av The Championship kan utløses i kveld, når divisjonens formlag får besøk av Reading.

Bournemouth-Reading: Litt i skyggen av gjevere navn har Bournemouth satt inn tidlig sluttspurt som kan ende med play-off om opprykk til Premier League. The Cherries er divisjonens formlag nr.1, med syv seirer fra siste ni kamper og 13 poeng fra siste 6. Lørdag ble Queens Park Rangers slått 2-1, og manager Eddie Howe innrømmer at kveldens kamp mot Reading blir en thriller.
-Jeg kan ikke benekte at det finnes muligheter for play-off nå, og kampen mot Reading blir definitivt veldig spesiell. Publikum var fantastisk mot QPR, og med samme støtte tirsdag skal vi også ha gode muligheter mot Reading, sier Howe til lokalavisa Bournemuth Echo.

Stolt og imponert Howe
Howe roser eget lag som sto imot QPRs sluttspurt, til tross for at hjemmelaget ble redusert til ti mann da Harry Arter ble gitt direkte rødt kort etter i overkant ivrig takling av Junior Hoilett. Ros ble også gitt matchvinner Lewis Grabban som scoret seiersmålet og samtidig rundet 20 ligascoringer.
-Han kjemper om toppscorertittelen mot store navn, og vi er alle mektig imponert over hva han presterer. Samtidig føler jeg han fortsatt har veldig mye å gå på, sier Howe om spissen som endelig virker å ha slått rot.

Grabban til 20 i stil
26-årige Lewis Grabban startet karrieren i Crystal Palace, men rakk bare ti ligakamper for førstelaget før han gjøv løs på en rotløs rundtur i britiske klubber. Brentford har ved tre ulike anledninger skrevet kontrakt med angriperen, mens Motherwell, Millwall, Oldham og Rotherham er andre klubber som har hatt Grabban på besøk siden 2008. Nå har han skaffet seg høy stjerne blant fansen på Dean Court, og med maks uttelling kan inneværende sesong krones med toppscorertittel og opprykk til Premier League. Veien frem dit er imidlertid kronglete, og første hinder kommer i kveld – i form av Reading.

Alt i egne hender
Bournemouth topper formtabellen fra siste seks kamper, men Reading befinner seg ikke langt bak. Lørdagens 1-0-seier borte mot Charlton betyr at laget har plukket elleve poeng fra siste seks, og The Royals beholder dermed grepet om topp 6-plasseringen. Nottingham Forest, Brighton og Ipswich er lagene som jakter nærmest, men alle de tre nevnte virker helt ute av slag, og Bournemouth virker derfor i øyeblikket som største trussel. Avstanden fra Reading og ned til The Cherries er imidlertid på betryggende fem poeng, og kveldens gjester lever derfor godt med ett poeng i oppgjøret på Dean Court.
-Vi har bare vunnet tre av de siste ni, men det er alle uavgjortkampene som har forstyrret. Vi har ikke tapt mange kampene, og fortsatt har vi alt i egne hender, sa Reading-boss Nigel Adkins etter triumfen på The Valley lørdag.

Hjemme bra, borte best
Bournemouth er ubeseiret fra siste ni hjemme, mens kveldens gjester er på fortsatt sluttspillsplass grunnet ekstraordinær borteform. På Hjemmebane har Reading ikke vunnet noen av sine siste seks kamper, men på fremmed gress er bare Leicester og Burnley bedre totalt. The Royals har fra sine siste seks borte plukket 16 av 18 mulige poeng. Femte av sjette mulige borteseier kom lørdag, da Danny Williams avgjorde kampen med en suser før han feiret scoringen med egne fans.
-Jeg er glad i våre supportere, og ønsker derfor å dedisere scoringen til dem. Derfor løp jeg da også inn blant dem etter scoringen, det føles helt naturlig for meg, sier den amerikanske midtbanespilleren til klubbens egne hjemmesider.

Williams vil gi supporterne mer å juble for, og da gjerne allerede i kveld.
-Vi har levert enorme resultater på bortebane i det siste, og gleder oss til tirsdagens kamp. Det kan være en avgjørende kamp om play-off, og begge lag kjenner presset. Det vil bli enormt trykk, lover Williams.

Legg inn kommentar

Powered by WordPress | Nettsiden er levert av SmithStudios