BORTE BRA, HJEMME VERST

A Birmingham City fan looks dejected TUNG TID: Birmingham-fansen har bare sett eget lag vinne to ganger på St. Andrew’s denne sesongen. Neset hjemmekamp kan være i League One-sammenheng. 

Birmingham står med én fot i League One, alt takket være frynsete nerver på eget gress.

Birmingham gikk til tirsdagens skjebnekamp mot Wigan med ett mål for øyet; å betale egne tilhengere for støtten ved å slå Wigan og samtidig sikre ny kontrakt i The Championship. Den gang ei. For 18. gang på rad gikk Birmingham-spillerne av egen arena uten å vinne, og det brenner nå et blått lys for klubbens Championship-tilværelse. Poeng mot Bolton i siste runde er påkrevet. Ett kan holde, men selv tre poeng kan være for lite for klubben som forsvant ut av Premier League i 2011. Alt avhenger av hva som skjer i øvrige bunnlags ligaavslutning.
-Det er ikke lenger opp til oss selv, noe vi naturligvis hadde håpet at det var. Det var ikke denne situasjonen vi hadde ønsket å være i, men borteformen er god og det er fortsatt håp blant spillerne i garderoben, sa manager Lee Clark til lokalavisa Birmingham News tirsdag kveld.

Charlton reddet seg
Birmingham har best målforskjell av lagene i gjørma, og det vil dermed være stor oppmerksomhet rundt resultatet fra Doncasters bortekamp mot Leicester. Doncaster er poenget foran Birmingham, og reiser til møte med feiret ligamester som jakter poengrekord. Blackpool og Millwall lever også farlig, mens Charlton sikret ny kontrakt etter 3-1 mot Watford tirsdag.
-Vi er veldig glade, og skal nyte tilværelsen før vi tenker på fortsettelsen og neste sesong, sa manager José Riga etter den avgjørende trepoengeren mot Hornets.

Fire lag slåss innbitt kamp for å unngå å slå følge med Yeovil og Barnsley ned i League One, men også i andre enden av tabellen er det gjenstående spenning før lørdagens ligaavslutning.

Reading i førersetet
Leicester og Burnley har for lengst feiret opprykk, og førstnevnte har sågar feiret ligatittel. Ligamesteren vil i siste runde også kunne runde magiske 100 poeng, om det blir minst uavgjort mot Doncaster foran egne feststemte fans på King Power Stadium. Ikke bare er det avgjort hvem som tar direktetog opp i Premier League, tre av fire play off-plasser er også utdelt. Wigans seier mot Birmingham tirsdag førte Röslers mannskap opp i uinntakelige 73 poeng, mens Derby og Queens Park Rangers allerede er klare. Spenningen dreier da rundt hvem av Reading og Brighton som kniper siste billett til kampen om nå Wembley-finale og påfølgende Premier League-opprykk senere denne måneden.

Reading er poenget foran Seagulls, og har allerede opprykksklare Burnley hjemme i siste kamp. Brighton reiser til vrien bortekamp i Nottingham.
-Burnley vil garantert ikke gi oss noe gratis, men vi forventer fullt hus og vil gjøre alt i vår makt for å ta de nødvendige tre poengene. I play off kan alt skje, nå gjelder det bare å ta seg dit, sier Royals-boss Nigel Adkins til The Reading Chronicle.

Stillingen i bunnstriden før spenningen utløses lørdag formiddag:

19           Blackpool           45           -25         46

20           Millwall               45           -29         45

21           Doncaster           45           -30         44

22           Birmingham       45           -16         43

23           Barnsley              45           -32         39

24           Yeovil                   45           -28         37

Legg inn kommentar

Powered by WordPress | Nettsiden er levert av SmithStudios