VM-profilen: William Carvalho

12/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til William Carvalho.

Alle kan enes om at William Carvalho ikke er Portugals beste spiller. Den tittelen tilfaller en viss Cristiano Ronaldo. Men, den defensive midtbanespilleren har en nesten like viktig rolle for das Quinas. Til tross for heftige transferspekulasjoner hver bidige sommer, har 26-åringen fortsatt ikke flyttet på seg fra sin hjemlige klubb, Sporting CP. Født i Angola, flyttet William Carvalho til Portugal i ung alder, og startet fotballkarrieren på gata, som så mange andre. Han ble plukket opp av ungdomsakademiet til Sporting bare 13 år gammel, og har vokst i både status og høyde.

Med sine 190 centimeter på strømpelesten og robuste fysikk, er Carvalhos silhuett et skremmende syn på fotballbanen. Kompromissløs i taklingene og et utrolig sterkt pasningsspill gjør midtbaneankeret til en av Portugals nøkkelfigurer under VM. Etter å ha blitt linket til Liverpool i utallige transfervinduer de siste årene, er det nå byrival Everton som linkes til portugiserens underskrift. Hvis han gjør et godt VM, kan the Toffees imidlertid måtte regne med hard konkurranse om signaturen.


Navn: William Silva de Carvalho
Posisjon: Midtbane
Alder: 26
Klubb: Sporting CP
Antall landskamper/mål: 43/2


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019