VM-profilen: Sergio Agüero

14/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Argentinas Sergio Agüero.

- Hvis Messi gjør det bra, vil laget mitt være mer under hans kontroll enn min, sa Argentina-sjef Jorge Sampaoli noen få uker før VM startet. Og selv om Lionel Messi åpenbart er Albicelestes viktigste spiller, er Barcelona-stjernen avhengig av hjelp av sine spissmakkere hvis de skal gå hele veien. Gonzalo Higuain har normalt vært det foretrukne valget på topp, men etter et annullert mål i VM-finalen 2014, og en rekke missede sjanser i Copa America-finalene, har Juventus-spissen blitt en slags målskive i hjemlandet, og dermed er scenen satt for Sergio Agüero.

Manchester Citys eminente måljeger ventes å kapre plassen til Higuain i startelleveren når alvoret braker løs mot Island, og hvis Argentina får i gang Agüero, kan de bli vonde å stoppe. 30-åringen ankommer Russland etter nok en strålende sesong i Premier League og er nykronet ligamester.

Agüero fikk kallenavnet «Kun» etter at han var oppslukt av en japansk manga-serie kalt Kum Kum, og mange mente også han lignet på hovedkarakteren i serien, og dermed var Kun Agüero «født». Han er også en stor fan av J.R.R Tolkiens fantasyverden, og har tatovert «Kun Agüero» på alvisk. Spissen kom til Atlético Madrid i 2006, og tok raskt over stafettpinnen fra Fernando Torres som fansens kjæledegge. Han ble solgt til Manchester City for omlag 40 millioner pund i 2011, og har i løpet av disse syv årene opparbeidet seg status som av Citys beste og viktigste spillere i klubbens historie. Nå håper han å skrive VM-historie for sitt Argentina.


Navn: Sergio Leonel Agüero
Posisjon: Spiss
Alder: 30
Klubb:
Manchester City
Antall landskamper/mål: 85/37
 


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019