VM-profilen: Paolo Guerrero

13/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en spiller fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Perus Paolo Guerrero.

Peru er en fotballnasjon mange har fått øynene opp for i det siste. De spiller ikke langtekkelig possession-fotball eller kverne motstanderne i senk. Peru er fornøyde med å la motstanderne ha mesteparten av ballen, og når det går fremover, går det styggfort. Forhåpentligvis, for Perus del, ender ballen hos Paolo Guerrero, for da ender ballen ofte i mål.

Den 34 år gamle landslagskapteinen skulle egentlig ikke være med i dette VM. Han var i utgangspunktet suspendert for å ha testet positivt på et kokainlignende stoff i 2017, og CAS suspenderte ham i 14 måneder. Da tok Perus motstandere i gruppe C affære. Simon Kjær, Mile Jedinak og Hugo Lloris, de andre kapteinene i gruppe C, skrev et åpent brev til FIFA for å få omgjort suspensjonen. Enden på visa er at FIFA og CAS har satt suspensjonen på vent til etter VM for videre etterforskning. Dermed kan veteranen, med 14 års landslagserfaring, endelig få føre sitt land ut i et VM-sluttspill.

Paolo Guerrero tjener til sitt daglige brød i den brasilianske serien, og har blant annet vunnet Bundesliga to ganger med Bayern München, samt VM for klubblag med Corinthians. 34-åringen er svært duellsterk og har et knallhardt skudd. Han er Perus ikon, og ingen kommer til å være stoltere eller mer følelsesladd i sommer enn Paolo Guerrero.


Navn: Paolo Guerrero
Posisjon: Spiss
Alder: 34
Klubb: Flamengo
Antall landskamper/mål: 88/34


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019