VM-profilen: Luka Modric

14/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en spiller fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Luka Modric.

På et Real Madrid-lag, gjennomsyret med superstjerner, kan det av og til, men heldigvis ikke ofte, være lett å glemme Luka Modric. Den geniale kroaten er temposetteren og hjertet i laget som har vunnet tre strake Champions League-triumfer. 32-åringen har med seg et ensemble med stjerner til Russland for å hjelpe Kroatia til å ta det siste steget opp til den ypperste verdenseliten i landslagsfotball.

Kroatia er alltid hipsternes outsidere, men lever sjeldent opp til forventningene. Skal de ta seg til utslagsrundene for første gang siden 1998, er de avhengige av Real Madrids ballgeni. Modric slo igjennom i Tottenham, og etter år på White Hart Lane, gikk turen til Real Madrid. Der har midtbaneeleganten vært siden 2012, og selv om fotballen hans symboliserer noe forløsende og bekymringsfritt, var oppveksten hans alt annet.

Luka Modrid vokste opp i en krigssone under den kroatiske uavhengighetskrigen. Bestefaren hans ble kaldblodig myrdet, da Luka var bare seks år gammel. Familien hans var konstant på flukt i oppveksten, og først da han var 11 år gammel, kunne han konsentrere seg mer om fotball og mindre om krig. Det har gitt han Luka Modric en bunnsolid mentalitet, en vinnervilje som kan bli gull verdt i Russland.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019