VM-profilen: Christian Eriksen

13/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Danmarks Christian Eriksen.

Kan hende er Christian Eriksen den viktigste spilleren for et enkeltland i dette VM. Tottenhams strålende playmaker senket Irland på egenhånd i play-offet til mesterskapet i Russland med et suverent hat-trick og alt av Åge Hareides kampplaner og strategi, handler om å få det beste ut av Eriksen. Under nordmannens ledelse har 26-åringen scoret 15 mål på 19 kamper, mens under Morten Olsen scoret Eriksen bare seks på 57. Danmark er helt avhengige av at Eriksen leverer på sitt beste, skal de ha sjanse til å nå sluttspillet i VM.

Christian Eriksen har skapt mesteparten av sitt gode navn og rykte i Tottenham, og Spurs må kunne sies å ha gjort et røverkjøp, da de snappet ham opp fra Ajax for 11 millioner pund i 2013. Han ble tidlig høyt ansett av landslagsledelsen, og allerede som 23-åring hadde han notert seg for 49 kamper med flagget på brystet, og var den yngste spilleren i VM 2010. Eriksen startet sin ungdomskarriere i Odense, og var på prøvespill hos det meste som fins av toppklubber i Europa: Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Chelsea og Manchester United. I stedet endte han opp i Ajax, og så Tottenham. Eriksen er også den eneste spilleren i historien som har vunnet prisen for årets danske spiller fire ganger på rad (2013-2017). Trolig kan han innkassere pris nummer fem også.


Navn: Christian Eriksen
Posisjon: Offensiv midtbane
Alder: 26
Klubb: Tottenham
Antall landskamper/mål: 78/22


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019