VM-profilen: Antoine Griezmann

13/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Frankrikes Antoine Griezmann.

En av de store stjernene fra EM for to år siden, er tilbake i VM for å vinne et etterlengtet trofé med Les Bleus. Antoine Griezmann ble toppscorer på hjemmebane i 2016 med seks mål, og Atlético Madrid-spissen har ikke blitt noe dårligere de siste årene, langt derifra. Den giftige målscoreren har et stjernespekket spillermateriell rundt seg, men kan hende er Griezmanns prestasjoner i VM den aller viktigste ingrediensen for Frankrike i VM.

27-åringen ble vraket av Lyons ungdomsakademi, ansett som for puslete i kroppsbygningen. Dermed startet han karrieren i hjembyen Macon, men det var på prøvespill i Montpellier han virkelig fanget interessen fra nasjonale og internasjonale klubber. Ferden gikk til spanske Real Sociedad, bare 13 år gammel. Der skapte han sitt gode navn og rykte, og i 2014 ble han solgt til Atlético Madrid for 30 millioner euro. Griezmann har blitt en svært ettertraktet herremann på disse årene, og er ventet å bli solgt til Barcelona i løpet av sommeren. Før den tid skal han prøve å skyte Les Bleus til nasjonens andre VM-gull.


Navn: Antoine Griezmann
Posisjon: Spiss
Alder: 27
Klubb: Atlético Madrid
Antall landskamper/mål: 54/20


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019