VM-profilen: Alireza Jahanbaksh

12/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Irans Alireza Jahanbaksh.

Før denne sesongen var det få som visste hvem denne iraneren, med det tungvinte navnet, var. Men, etter en kanonsesong med AZ Alkmaar i den nederlandske æresdivisjonen har det endret seg betraktelig. Jahanbaksh endte opp med å bli ligaens toppscorer med 21 fulltreffere, to flere enn vår egen Bjørn Maars Johnsen. På landslaget har riktignok 24-åringen ikke fått det like mye til, og står med bare fire scoringer på 37 kamper med flagget på brystet. Men, etter en strålende sesong i Nederland, ankommer Jahanbaksh VM med en selvtillit han aldri har hatt tidligere i karrieren.

Alireza Jahanbaksh trives aller best som ving, men kan også gjøre en jobb helt fremme på topp. Han er først og fremst dribleglad og en kreativ pasningsspiller, noe hans 12 målgivende i årets ligasesong demonstrerer. Han har også en svært habil skuddfot, og på et ellers temmelig grått Iran, kan Jahanbaksh godt finne på å lyse opp for iranerne i gruppe B.


Navn: Alireza Jahanbaksh
Posisjon: Ving/spiss
Alder: 24
Klubb: AZ Alkmaar
Antall landskamper/mål: 37/4


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019