VM-profilen: Aaron Mooy

13/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en spiller fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Australias Aaron Mooy.

Mange sperret opp øynene da Huddersfield smadret sin egen overgangsrekord, og bladde opp ti millioner pund til Manchester City for Aaron Mooys tjenester. Den tvilen ble fort satt til side, for australieren var instrumentell for the Terriers, da David Wagners menn, mot alle odds, overlevde i årets Premier League. Nå skal Mooy prøve å gjenskape formen og unngå at Socceroos blir kasteballen i VM.

Overgangen til Huddersfield i 2017, markerte midtbanespillerens sjette klubb på åtte år. Han fikk sin første proffkontrakt for Bolton, men valgte å flytte på seg etter svært så begrenset med spilletid. Det var i den australske ligaen han skaffet et navn for seg selv, og det var Manchester City, til tross for at han vokste opp som Man Utd-supporter, som så at her var det muligheter for fremtidig salgsverdi. 27-åringen er en svært allsidig midtbanespiller, men har defensive kvaliteter som sine fremste trekk, men han vet også hvor målet står. Han blir kalt for «Smooth Head» på grunn av sin relativt blanke isse, og forlot Australia som 15-åring for å oppsøke proffdrømmen. Nå representerer han hjemlandet sitt i verdens største turnering. Man kan trygt si Aaron Lyktes.


Navn: Aaron Mooy
Posisjon: Midtbane
Alder: 27
Klubb: Huddersfield
Antall landskamper/mål: 34/5


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019