Disse lagene har rykket opp - og ned

20/10/2019

Den norske fotballsesongen nærmer seg slutten, men allerede er flere klubber klare for å spille ett hakk opp neste år, mens andre også forbereder seg på å ta heisen andre veien.

En lang fotballsesong går mot slutten. Det har vært opp- og nedturer over det ganske lag gjennom det siste drøye halvåret, og fremdeles er det stor spenning om både opp- og nedrykk i flere av divisjonene og avdelingene. I kveld ble Aalesund klare for Eliteserien, etter å ha sikret seg seriemesterskapet i OBOS-ligaen. Tromsdalen ble slått 1-0, og med 11 poeng ned til Sandefjord på andreplass, er triumfen i boks med tre kamper igjen å spille.

Men, sunnmøringene var slett ikke det første laget denne helgen til å sikre seg et opprykk. Dagen før ble Eidsvold TF klare for PostNord-ligaen neste år da de slo Rommen 2-1 borte i NorskTipping-ligaen avdeling 1. Med én kamp igjen og seks poeng ned til Lørenskog på andreplass, er opprykket et faktum. Allerede noen uker før hadde Vålerenga 2 også sikret opprykk til 2. divisjon, etter at de har spasert seg igjennom sin avdeling i 3. divisjon. Det går atskillig bedre med VIF-rekruttene enn seniorene denne sesongen.

Slik ser opp- og nedrykksstriden ut på de fire øverste nivåene i norsk klubbfotball like før slutt:

Eliteserien:
Ranheim, Strømsgodset, Sarpsborg 08 og Mjøndalen kjemper alle durabelig om å ikke være blant de to nederste lagene som rykker direkte ned. Med fem serierunder igjen, har kvartetten alt å spille for og alle muligheter.

OBOS-ligaen:
Opprykk: Aalesund ble i kveld klare for Eliteserien. Sandefjord har skaffet seg gode muligheter for å slå følge opp. De har tre poengs luke til Start og bedre målforskjell. Det gjenstår kun tre serierunder.

Nedrykk: Tromsdalen har for lengst rykket ned. Skeid ligger ille til med seks poeng opp til sikker plass igjen med tre runder igjen. Notodden ligger for øyeblikket på kvalik med 23 poeng, ett poeng bak Strømmen.

PostNord-ligaen avdeling 1:
Opprykk: Alt skal avgjøres i siste serierunde. Stjørdals-Blink leder med 57 poeng, to foran Kvik Halden. SB møter Sola hjemme, mens Kvik Halden tar imot Nardo på hjemmebane.

Nedrykk: Byåsen, Sola og Vidar har allerede rykket ned.

PostNord-ligaen avdeling 2:
Opprykk: Alt å spille for også her. Grorud topper tabellen med 48 poeng. Åsane følger hakk i hæl med 47. Serielederen spiller hjemme mot Fram, mens Åsane spiller borte mot Elverum.

Nedrykk: Mjølner og Oppsal har allerede rykket ned. Elverum har ett poeng opp til Senja på sikker plass før siste serierunde. Senja møter sjetteplasserte Alta på hjemmebane.

NorskTipping-ligaen avdeling 1:
Opprykk: Eidsvold TF er klare for 2. divisjon etter å ha slått Rommen 2-1 lørdag.

Nedrykk: Årvoll og Sunndal har allerede rykket ned, men så begynner kaoset. Herd ligger for øyeblikket tredje sist med 27 poeng. Men, det er ikke mer enn to poeng opp til Stabæk 2 på niendeplass. Dermed står Stabæk 2, Herd, Træff og Rommen alle i fare for å bli med ned til 4. divisjon. Træff og Herd skal sågar møtes i siste serierunde. Rommen spiller borte mot Lørenskog på andreplass, mens Stabæk 2 spiller hjemme mot Sarpsborg 08 2.

NorskTipping-ligaen avdeling 2:
Opprykk: Vålerenga 2 er suverene seriemestere.

Nedrykk: Drøbak-Frogn og Norild har rykket ned med dunder og brak. Halsen kan greie seg, men har to poeng opp til Grei. Hvem møtes i siste serierunde? Jo, Halsen og Grei. Alt avgjøres i Larvik.

NorskTipping-ligaen avdeling 3:
Opprykk: Fløy-Flekkerøy er suverene seriemestere.

Nedrykk: Storm, Vardeneset og Bryne 2 er alle klare for 4. divisjon.

NorskTipping-ligaen avdeling 4:
Opprykk: Vard-Haugesund er klare for 2. divisjon.

Nedrykk: Valdres, Bergen Nord og Vestfossen har alle rykket ned.

NorskTipping-ligaen avdeling 5:
Opprykk: Rosenborg 2 har for lengst sikret opprykk.

Nedrykk: Steinkjer er klare for 4. divisjon. Så blir det et bikkjeslagsmål mellom Verdal (26 poeng), Orkla (27 poeng) og Raufoss 2 (28 poeng) om å klare seg.

NorskTipping-ligaen avdeing 6:
Opprykk: Fløya leder tabellen med 51 poeng, to foran Finnsnes. Fløya møter Tromsø 2 borte i siste serierunde, mens Finnsnes skal i aksjon mot Harstad på bortebane.

Nedrykk: Leknes, Skjetten og Harstad er alle klare for 4. divisjon neste sesong.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019