TIPS-laget runde 10

24/05/2019

TIPS-laget endte opp med 69 poeng i runden som var

Gjennomsnittlig poengfangst for alle spillere i Eliteserien Fantasy var på 55 poeng, så vi er godt tilfreds til tross for røde piler på totalrankingen. Før forrige runde mente vi at det var mer verdi i en uthvilt kaptein på midtbanen, og vi tillater oss derfor å være litt skuffet over Eikrem og hans antall av målpoeng i en kamp Molde scoret 5 mål. Vårt store andrevalg Ohi viste seg frem fra sin beste side, og sto igjen med hattrick – men hans store eierandel gjør at laget vårt ikke får den store dytten vi ønsket. Våre to gjenværende Odd-spillere i Rashani og Børven leverer, mens nyervervelsen Lehne Olsen måtte gå slukøret av banen. Vi satser på bedre innsats i rivaloppgjøret mot VIF.
 
Den fryktede runde 10 står for døren, og vi er tilfreds med å ha to bytter til runden. Det er ikke mange lag som spiller kamper, så det er ekstra viktig at byttene våre går til spillere vi gjerne hadde sett inne på laget vårt «uansett». Likevel har noe gått galt (som det nesten må), da vår reservekeeper, MIF’s Faye Lund (4.4) både har mistet plassen på laget, og er tatt ut på landslagsoppdrag for Norge. Da vi står med McDermott som ikke spiller denne runden eller runde 15, drister vi oss ut på å ta en «hit» (-4 poeng for ekstra bytte). Om ny keeper henter inn 4 poeng på to kamper er vi i null uansett, mens alt over vil være å anse som en fortjeneste på glippen vår.
 
-Førstemann ut er derfor Faye Lund, mens FKH’s Helge Sandvik (5.1) tar over plassen. Haugesund har sett stabile ut bakover, har så langt fire rene bur de første 9 kampene, og har bare sluppet inn 8 mål. Vi tillater oss derfor å tenke litt fremover om McDermott og KBK’s hjemmeform skulle dabbe av, samtidig som vi slipper å tenke på keeperplassen i svært mange runder fremover.
 
-Rashani (8.1) byttes ut for denne runden – han har ikke gått særlig opp i pris, så han bør være grei å få tilbake på laget når vi ser behovet. Inn kommer Mads Reginiussen (7.5), som sammen med resten av Ranheim-laget har fått opp effektiviteten. Med sine 3 mål og to målgivende på de siste 5 kampene, håper vi at han fortsetter formen hjemme mot et slitent Strømsgodset.
 
-Siste mann er ut er Ylldren Ibrahimaj (5.6) som har spilt fire kamper uten målpoeng. Inn kommer Mjøndalens Tonny Brochmann (6.3), som har hatt en god start på sesongen med sine 4 mål og 3 målgivende. Brochmann gjorde en god figur for et spillemessig bra Mjøndalen mot RBK i forrige runde og kunne stått igjen med mer enn et mål om ikke tverrliggeren var en del av fotball. 
 
Vi hadde gjerne sett Ibrahimaj bli inne lenger, men grunnet vår mangel på keeper i to kommende runder, ofres han i stedet for unge Evjen (4.8). Det er også stor usikkerhet rundt William Sell’s spilletid, så vi kan maks satse på et innhopp i kommende runde. 
 
Kaptein for runden er Molde’s Magnus Wolff Eikrem. Ja, vi ble skuffet over antall målpoeng sist, men han var svært involvert i 4 av 5 mål. Måten Tromsø spiller og fremstår på for tiden bør passe han veldig bra. Han er flink til å bryte høyt i banen, og dette kan straffe Tromsø som er tro til Valakari’s til tider risikable spillestil. Vi noterer oss også at Eikrem har flest antall nøkkelpasninger og flest antall sjanser skapt per kamp. Denne kombinasjonen mener vi er spesielt fristende mot Tromsø, og vi gir han en siste sjanse før vi vil vurdere andre muligheter over sommeren. Lykke til!


Tipsfotball

 

Bookietest2019