Skal Chelsea ødelegge for Liverpool – igjen?

12/04/2019

Eden Hazard viser utenomjordisk form, og belgieren kan fort vise seg å være største trussel mot Liverpools titteldrøm.

Jürgen Klopp og hans menn holder fortsatt Manchester Citys stjernegalleri på tå hev, og egen titteldrøm i live. Største trussel mot en første ligatittel siden 1990 kan fort vise seg å være Eden Hazard. Belgieren har ikke vært like god hele sesongen, men på sitt beste finnes det neppe maken i Premier League. På sitt beste var han definitivt da han mandag rundet fem West Ham-spillere på vei mot sin 16. Premier League-scoring denne sesongen.

Fulltrefferen i 24.spilleminutt vil garantert være en het kandidat til sesongens mål i Premier League, og for å understreke sin overlegenhet satte Hazard også kampens andre og siste mål på overtid. 
–Jeg ble bare stående å gape da han scoret det første målet. Det er helt utrolig å se på, men om det er én spiller man forventer slikt fra – så er det han. Selv er jeg bare glad for å ha muligheten til å lære fra ham på under trening og kamp, sier supertalentet Callum Hudson-Odoi som selv fikk 85 minutter på høyrevingen. 

2-0-seieren hjemme mot West Ham betyr at Chelsea bare har tapt én av siste 20 hjemmekamper, og samtidig at man fortsatt henger godt med i kampen om topp 4. Søndag kan de ta nytt steg mot comeback i Champions League, og samtidig stjele nattesøvnen fra Liverpool-fansen. 

Statistikk fordel Chelsea
Chelsea har aldri vært noen favorittmotstander for Liverpool, og det var selvfølgelig de blå fra hovedstaden som stakk kjepper i hjulene for Liverpools titteldrømmer i 2014. Med tre runder igjen å spille toppet Liverpool tabellen, men 0-2-tapet hjemme mot nettopp Chelsea ødela alt.  Nå kan historien gjenta seg, og statistikken er ikke i Liverpools favør. Ingen av de siste fem mot Chelsea er vunnet, og i omvendte møte i september var det bare et usannsynlig fantasitreff av innbytter Daniel Sturridge som reddet det ene poenget. Eden Hazard var naturligvis spilleren som hadde sendt Chelsea i føringen, og belgieren er spilleren som vil få det meste av oppmerksomheten også denne helgen. 

Om Chelsea leder an i innbyrdes statistikk, så er det i alle fall én statistikk som taler til Liverpools fordel denne helgen. Klopps menn er ubeseiret fra 37 strake hjemmekamper. Bare Chelsea (spinnville 86 kamper i perioden 2004 til 2008) kan vise til lengre rekke ubeseirede kamper på eget gress i Premier League-historien. 

Stort steg i riktig retning
Liverpool har allerede levert en sesong det står respekt av, og Klopp vil hylles uansett hvordan det ender. Manchester City er av klodens aller beste lag, og at man med fem kamper igjen å spille fortsatt holder tritt forteller egentlig alt. På samme tid i fjor hadde City 13 poengs forsprang til United, mens det skilte 17 poeng ned til Liverpool. Før helgens runde har Liverpool 19 poengs forsprang til United, mens man har to poengs forsprang også til City – med en kamp mer spilt. Tirsdag denne uken tok de røde også nytt steg mot atter en Champions League-finale. Porto ble oppskriftsmessig slått 2-0 på Anfield, og alt tyder på avansement til semifinale. Premier League er uansett hva som troner klart høyest på Liverpool-tilhengernes prioriteringsliste. 

Forandring fryder
Liverpool tok mot Porto sin sjette strake seier i alle turneringer, og tirsdag hadde Klopp tillatt seg å gjøre forandringer i førsteelleveren. Andy Robertson hadde karantene, og alltid like stødige James Milner gjorde som forventet prikkfri jobb som vikar. Mot Chelsea er naturligvis den skotske landslagskapteinen tilbake på plass. Dejan Lovren startet samtidig sin første kamp på over tre måneder, men også kroaten må vike plass søndag. Joel Matip har knapt satt en fot feil etter at Joe Gomez forsvant ut med skade, og Matip blir ganske sikkert Van Dijks makker i midtforsvaret. Også angrepstrioen gir seg selv, og det er på midtbanen Klopp må ta noen vanskelige valg. 

En ørliten formasjonsendring har gitt Jordan Henderson større offensiv frihet, og dette har gjort underverker for kapteinen som tydelig stortrives i sin nye rolle. Naby Keita har også blomstret etter endelig å ha fått tillit. Milner og en friskmeldt Lallana banker også på døren, mens det vil bli ramaskrik om Fabinho røres. Gini Wijnaldum har vært fast inventar, men fikk hvile mot Porto. Nederlenderen vil også føle seg snytt om han ikke starter søndagens kamp. Klopp har tøffe valg å ta, og kan hende er det Eden Hazard det fokuseres på når han skal velge og vrake. 

Oddsen
Manchester City er fortsatt bookmakernes favoritt til å hente hjem tittelen foran Liverpool. I kampen om topp 4 rangeres Tottenham foran Arsenal og Chelsea, med Manchester United et stykke bak. Vinner- og topp 4-oddsen fra Unibet ser i skrivende stund slik ut: 

I kampen om toppscorertittelen har Harry Kane gjennom atter en alvorlig ankelskade havnet på sidelinjen. Mellom de fem mestscorende skiller det kun to mål. Aguero topper med 19 fulltreffere, mens "One season wonder" Salah har bokført 18. Aubameyang, Mané og Kane har alle 17 scoringer, mens Liverpool-fansen inderlig håper Eden Hazard blir stående på sine 16 over helgen. Toppscoreroddsen fra Unibet ser i skrivende stund slik ut:

 

 

 


Kim Marki

Bookietest2019