Siste høye hinder for de himmelblå

06/05/2019

Brendan Rodgers og Leicester er hvem Liverpool-fansen setter sin lit til i kveld.

Manchester City har taklet alt av utfordringer de har blitt møtt med i Premier League-innspurten, og nå gjenstår bare to oppgaver som må løses før de kan feire at forrige sesongs ligatittel er forsvart. Den klart vanskeligste av de to kommer i form av Leicester City, som besøker Etihad i kveld. Leicester er som et nytt lag etter managerskiftet, og klubbens mange lovende spillere viser tydelige tegn på at de stortrives under ledelse av tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers. 

Flere strenger å spille på
Under ledelse av Rodgers har The Foxes gått fra å være et lag som kun hadde kontringer som våpen, til å bli et lag som har atskillig flere strenger å spille på. Nøkkelspillere som Harry Maguire, Youri Tielemans, James Maddison og Jamie Vardy viser storform, og sistnevnte er nå i sin beste form siden han sterkt bidro til klubbens oppsiktsvekkende ligamesterskap i 2016. Vardy har levert formidable ti scoringer på ni ligakamper siden Claude Puel ble byttet ut med Rodgers, og Vardy er naturligvis spilleren hjemmefansen mest av alt frykter i kveld. Den lynhurtige og aggressive veteranangriperen har skaffet seg rykte for å være spesielt giftig mot storlagene, noe 31 scoringer mot topp 6-lag siden Premier League-debuten i 2014 er svært godt bevis for. 

Hjemme bra, borte best
Leicester slo forrige helg Arsenal 3-0 hjemme foran egne fans på King Power, og The Foxes trives også godt på fremmed gress. Vardy & Co holdt Liverpool til 1-1 på Anfield, og laget har levert scoringer i 17 av 18 bortekamper i ligaen denne sesongen. Det endte med 1-5-tap på Etihad forrige sesong, men det er likevel ingen grunn til å ha overdreven respekt ved ankomst Manchester. 1-5-tapet forrige sesong er faktisk det eneste nederlaget fra siste fire møter, og i Leicester i desember endte det 2-1 til hjemmelaget. 

Skadefritt
Leicester ankommer Etihad uten nye skadeproblemer, og Brendan Rodgers kan plukke sin førsteellever fra øverste hylle. Pep Guardiola plukker naturligvis sin ellever fra enda høyere hylle, men han må i kveld igjen klare seg uten playmaker Kevin de Bruyne. Fernandinho er også usikker på kamp i kveld. 

Oddsen
Leicester viser storform, men oddssetterne er svært tvilsomme til at Rodgers og hans menn kan stikke kjepper i hjulene for et hjemmelag som trolig MÅ vinne for å kunne forsvare tittelen. 

Coolbet tilbyr nær 14 ganger pengene for Leicester-seier, mens hjemmeseier kan kjøpes til 1.23.

Unibet føler seg enda et hakk sikrere på hjemmetriumf, og tilbyr bare 1,18 på City, mens Leicester står til 15 ganger pengene. 


Kim Marki

Bookietest2019