Setter odds på NM i reinkappkjøring og lassokasting

07/02/2020

Spillselskapet Coolbet setter odds på NM i reinkappkjøring og lassokasting for andre år i rad.

Hvert år rundt den samiske nasjonaldagen 6. februar, og som en del av samisk uke i Tromsø, arrangeres det Norsk Mesterskap i reinkappkjøring og lassokasting.

Det betyr folkefest i Storgata i Tromsø, der Coolbet er ute med odds på eventet for andre år i rad. I fjor ble oddstilbudet meget godt mottatt. I anledning den samiske nasjonaldagen og norsk mesterskap i lassokasting og reinkappkjøring, har spillselskapet også et tilbud til nye Coolbet-kunder.
- Vi fikk en forespørsel om dette i fjor, og syns dette hørtes veldig artig ut. Derfor er vi ute med odds i år også, der man ved å åpne spillekonto samt bruke koden REINKAPP får 300 kroner gratis å spille for, sier talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet.

Lørdag skal det kåres en norgesmester i lassokasting, der vinneren kan gå hjem med en fin pengepremie. Fjorårets vinner Mikkel M. Hætta stiller til start, og Coolbet har stor tro på at han gjentar denne bedriften. I dameklassen er det åpent.
-I dameklassen er vi usikre på hvem som fortjener favorittstempel. Vi setter Maja O. Sarri som knapp favoritt foran Tonje K. Nilsen. Blant herrene er Mikkel M. Hætta favoritt til 2.00 i odds, forteller Mikael Mellqvist.

Innfrir NM-favorittene?
Søndag er det den tradisjonsrike NM sprintøvelsen igjennom storgata i Tromsø. Øvelsen er på 201m sprint, og med en toppfart på 60 km/t vil kjørereinene tikke inn tider på rundt 16-17 sekunder. Øvelsen er innledet i 4 heat, der vinner av hvert heat går videre til neste runde. Startfeltet er på 8 kjøre-rein, og vinneren kan krone seg som Norsk mester i reinkappkjøring.

Fjorårets favoritt King Klæbo stiller ikke til start i år, og rapportene sier at kjørereinen er på vinterbeite. Årets favoritt må sies å være D-Costa, som med sin erfaring innenfor kjøring i store folkemengder, og med gode tider i løp den har stilt opp på. Kjørereinen Thunder er andre favoritt, selv om det rapporteres om dårlig form fra eier Mikkel Andreas Eira fra Kautokeino.

– Det er D-Costa som er vår favoritt til 2.15 ganger innsatsen foran Thunder til 2.60 i odds. Dog kan det kanskje komme en rein fra dypet av Storgata, avslutter Coolbets talsmann.

Odds:

NM Lassokasting damer:

NM  Lassokasting herrer:

NM reinsdyr racing: 


 

 


Tips

Bookietest2019