Premier League: Thriller-torsdag

16/07/2020

Potensielt avgjørende kveld i topp 4-dramaet

Manchester City fikk som kjent medhold i sin anke, og dermed er det bare topp 4 i Premier League som tildeles plass i neste sesongs Champions League, i tillegg da til at Wolves og Manchester United kan ta kjøkkenveien inn i turneringen gjennom å gå helt til topps i Europa League. 

Liverpool og Manchester City er sikret plass, mens det fortsatt er helt åpent hvem som ender tre og fire. Dette er kandidatene:

Tottenham
Strake seirer mot Arsenal og Newcastle gjør at Jose Mourinho får etterlengtet pusterom, men muligheten til å nå Champions League er kun matematisk. Kan maks få 61 poeng, mens Leicester og Manchester United begge står bokført med 59 poeng og tre kamper igjen å spille.

Sheffield United
Viser storform og når 63 poeng med seier i siste tre kamper. Vil nok uansett komme til kort i kampen om topp 4, men på Bramall Lane er det naturligvis uansett ingen grunn til å deppe. Den nyopprykkede jyplingen er denne sesongs store positive overraskelse i den engelske toppdivisjonen, og Chris Wilder har all grunn til å være stolt av innsatsen hans Blades-lag har lagt ned. Kan spenne bein på en av utfordrerne når de i kveld besøker formløse Leicester på King Power. Everton (h) og Southampton (b) i siste to.

Wolverhampton
Wolverhamptons håp om å nå topp 4 ble trolig slukket onsdag kveld, da Burnleys Chris Wood seks minutter på overtid utliknet til 1-1 på Molineux. Raul Jimenez sendte Wolves i tet med kvarteret igjen å spille, men denne gang holdt det ikke helt inn. Ingen har uansett scoret flere Premier League-mål enn nettopp Jimenez i 2020. Wolves har hjemmekamp mot Crystal Palace, og avsluttende reise til Stamford Bridge igjen på programmet. Må håpe på kollaps fra både United og Leicester torsdag kveld for å kunne lykkes. Kan ta kjøkkenveien via Europa League,

Manchester United
Ser man på gjenstående program er Solskjærs United kan hende den største favoritten til å nå Champions League via topp 4-plassering. Ergrer seg naturligvis over det sene poengtapet hjemme mot Southampton, men har fortsatt alt i egne hender. Besøker Palace på Selhurst Park i kveld, før de i siste hjemmekamp får besøk av tidligere manager David Moyes og nedrykkstruede West Ham. Avsluttende bortekamp mot Leicester kan bli helt avgjørende. Også United kan ta veien inn i CL via Europa League-triumf.

Leicester
Brendan Rodgers og The Foxes virket lenge bankers i topp 4, men revene har ikke helt stått distansen. Tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot nedrykkstruede Bournemouth, men kollapset totalt etter pause da Caglar Soyuncu så rødt samtidig som Kasper Schmeichel måtte plukke fire baller ut av eget nett. Har kun vunnet to av sine siste elleve ligakamper, og må heve seg voldsomt om man skal kunne holde Manchester United bak seg. Tøff innspurt, og allerede etter kveldens møte med Sheffield United kan man være utenfor topp 4. Bortekamp mot Tottenham følger, før man får besøk av nettopp Manchester United i siste.

Chelsea
Frank Lampards menn er ikke i sin beste form, og i 0-3-tapet mot Sheffield United ble man regelrett utspilt. Tok tirsdag tre helt nødvendige poeng mot nedrykksklare Norwich, men uten å imponere. Verdensmester Oliver Girouds stupheading umiddelbart før pause var alt som skilte lagene. Er nummer 3 uansett hva Manchester United og Leicester måtte finne på i kveld, men mest trolig har man bare ett poeng å gå på før de to avsluttende rundene. Og det er ikke plankekjøring som venter Lampard & Co. Bortekamp mot Liverpool og avsluttende hjemmekamp mot Wolves betyr at det ikke nødvendigvis tikker så mange flere Chelsea-poeng inn på konto. Er uansett oddsfavoritt til å å ta plassen nærmest duoen i tet.
 

Unibet.com byr på denne topp 4 -oddsen før torsdagens kamper:

 

 

 


Tips

 

Bookietest2019