Premier League: Helgens tips!

12/04/2019

Våre vurderinger av 34. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 34. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Burnley - Cardiff City           U         3,60

Southampton - Wolverhampton Wanderers  U         3,20

Fulham – Everton       B         1,78

Brighton & Hove Albion – Bournemouth     H         2,30

Crystal Palace - Manchester City      B         1,32

Liverpool – Chelsea   H         1,67

Watford – Arsenal      U         3,80

 

Så går vi over til våre tre utvalgte objekter

Leicester City - Newcastle United

Etter 3-2-seier mot Everton 9.mars slo Newcastle-manager Rafa Benitez fast at klubben bare trengte én seier til for å være sikret ny Premier League-kontrakt. Seieren lar imidlertid vente på seg. Siden da har nemlig klubben plukket ett poeng av ni mulige. I lørdagens hjemmekamp mot Crystal Palace hadde Toon-fansen håpet målsetningen skulle innfris, men nei. Det var i stedet gjestende Palace som tok hånd om både poengene og sikker Premier League-eksistens.

Men Newcastle har møtt veggen, er helgens hjemmelag i fortsatt fremgang. Etter Brendan Rodgers’ inntog i sjefsstolen har The Foxes knapt satt en fot feil, og mot Huddersfield lørdag spaserte laget inn til sin fjerde strake trepoenger. Klubben har dermed inntatt 7.plassen som kan gi plass i Europa, og Rodgers er naturligvis et eneste stort smil. 4-1-seieren mot nedrykksklare Hudds inneholdt to nye scoringer fra Jamie Vardy, og helten fra jubelsesongen 2015/2016 har virkelig blomstret etter Rodgers’ ankomst. 32-åringen har nå notert seg for åtte scoringer fra siste åtte kamper, og dermed skiller det bare fire fulltreffere frem til toppscorertittelen.

Tottenham - Huddersfield Town

Stor jubel på Tottenhams vidunderlige nye arena da Manchester City tirsdag ble slått 1-0 i første kvartfinale i Champions League. Heung-Min Son ble matchvinner, og den hardtarbeidende sørkoreaneren kan få tung bør på sine skuldrer både i returmøtet med City og i seks avsluttende Premier League-kamper. Alt tyder nemlig på at toppscorer Harry Kane mister resten av sesongen. VMs toppscorer forsvant tirsdag ut med ny ankelskade, og manager Mauricio Pochettino uttalte onsdag at landslagsangriperen mest trolig er ute for sesongen. Tottenham kjemper ikke bare for semifinaleplass i Champions League, men også for topp 4-plassering i Premier League. Kanes skade skaper så utvilsomt utfordringer i begge turneringer.

Tottenham kjemper på to fronter, og i Champions League er fortsatt Manchester City favoritt til å avansere. Trolig må Spurs score mål på Etihad for å kunne nå semifinale, og den oppgaven blir naturligvis atskillig tyngre uten VMs toppscorer. Også i ligainnspurten er City av motstanderne, men bortsett fra dette er Tottenham velsignet med et greit program. Lørdag er det nedrykksklare Huddersfield som besøker Tottenham Hotspur Stadium, og selv uten Kane er naturligvis Tottenham gedigne favoritter til å ta tre poeng. Etter møtet med City gjenstår så hjemmekamper mot Brighton, West Ham og Everton, mens siste bortekamp spilles mot Bournemouth på Vitality. Alt tyder på at Tottenham når topp 4, selv uten sin målmaskin.

Manchester United - West Ham United

Manchester United kom som forventet til kort hjemme mot Barcelona onsdag kveld, og de røde djevlene står dermed bokført med fire tap fra siste fem kamper. Solskjær begynner dermed å gå tom for kamper i både Champions League og i hjemlig liga. Bortekampen mot Paris Saint-Germain er ikke glemt, men alt tyder på at årets mesterligaeventyr er over etter neste tirsdags returoppgjør på Camp Nou. I Premier League kjempes det om topp 4, og ønsker man tilgang til Champions League også neste sesong finnes det ikke rom for feil i innspurten. Poengfangsten har stoppet opp, og like bekymringsfullt; kun fire scoringer er levert på de fem kampene. I ligaspillet har man tapt to av de siste tre, og dermed er intet annet enn tre poeng godt nok når West Ham lørdag ankommer Old Trafford. Verdt å minne om er også at man bare har tatt ett av siste seks mulige poeng mot The Hammers. Til Solskjærs store lettelse er det et West Ham i tilsynelatende full oppløsning som lørdag ettermiddag besøker Old Trafford.

West Ham har tapt tre av sine siste fire, og i den enslige seieren mot tabelljumbo Huddersfield var det bare så vidt båten bar. Elendige Huddersfield ledet faktisk 3-1 med bare kvarteret igjen å spille på London Stadium. Mot Everton leverte man så sesongverste, før man mot Chelsea mandag kveld ble statister til Eden Hazard-show på Stamford Bridge.  På bortebane har ikke West Ham vunnet i 2019, og neste to bortekamper spilles altså mot Manchester United og Tottenham. Manuel Pellegrini hadde lenge siktet innstilt på 7.plassen, men etter den senere tids utvikling skal nok Hammers-bossen være glad for at ny Premier League-kontrakt er sikret.

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Leicester City - Newcastle United    H         1,66

Tottenham - Huddersfield Town       U         6,90

Manchester United - West Ham United        H         1,40


Tipsfotball

 

Bookietest2019