Premier League: Helgens tips!

09/08/2019

Våre vurderinger av første runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den første Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Liverpool - Norwich City      H         1,17

West Ham United - Manchester City B         1,26

Bournemouth - Sheffield United       B         3,90

Burnley – Southampton         U         3,30

Crystal Palace – Everton        B         2,42

Watford - Brighton & Hove Albion  U         3,45

Tottenham - Aston Villa        H         1,31

Leicester City - Wolverhampton Wanderers H         2,22

Manchester United - Chelsea (o/u 2.5)          Under  1,84

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt

Newcastle United – Arsenal

Newcastle sesongpreview:

Mike Ashley har nå eid Newcastle United i 12 år. Han har aldri vært ønsket velkommen av fansen, og han ønskes vekk av alt og alle som har en flik av sitt hjerte i klubben. Å få Ashley ut er helt avgjørende for klubben, nesten uavhengig av hvem som kommer inn (ja, med unntak av et par amerikanere som bæsjet på leggen borti Liverpool, da). Ashleys rungende umusikalske forhold til Toon Army kan kun få sin løsning ved at han forsvinner. Han har fomlet rundt med denne diamanten av en fotballklubb på en måte som ikke bare opprører klubbens egne supportere, men alle oss som elsker engelsk fotball på bred basis.

Høsten 2017 erklærte Ashley at klubben var til salgs, og siden har man hørt både dette og hint om mulige kjøpere. Nå krysser alle sort- og hvitkledde fotballfans i nordøst-England fingrene for at løsningen er innen rekkevidde, og at sjeik Khaled Bin Zayed Al Nehayan kan sørge for at kapitlet Ashley kan avsluttes, jo før jo heller. På den annen side, når jeg leser at den nye eieren visstnok skal være i samtaler med et hedgefond, så hører vi samtidig at det er snakk om et lånefinansiert oppkjøp, hvilket tyder på at den nye eieren ikke har midler av noen størrelse å snakke om. For Newcastles hardt prøvede fans’ skyld håper jeg ikke vi har foran oss et eierskifte som sender dem fra asken til ilden.

Midtveis forrige sesong uttalte manager Rafa Benitez at det ville være et mirakel om dette Newcastle-laget unngikk nedrykk. Det var nok kanskje litt drøyt, med såpass svake lag som Huddersfield, Fulham og Cardiff som konkurrenter. Men deres manglende evne til å score mål betød at de var helt avhengige av at keeper Dubravka leverte, ja, mirakuløse kamper på løpende bånd for at poengfangsten skulle bli tilstrekkelig. Newcastle beholdt plassen, men Benitez er ikke en fyr som er fornøyd med å utrette mirakler for å unngå degradering, så han forsvant. Det gjorde også nær sagt alle som scoret mål for dem forrige sesong, så i tillegg til å finne ny manager måtte klubben også finne et nytt angrep.

Ashley ansatte Steve Bruce, hvilket både kan fungere utmerket og være helt katastrofalt. Det kan fungere med bakgrunn i at Bruce er født mindre enn en halv time fra St James’ Park, og vet hva klubben betyr for sine supportere. Bruce har imidlertid en fortid, riktignok kort, som manager i Sunderland, hvilket kan gjøre ting mer enn utrivelig for ham dersom resultatene går mot ham. Bruce må altså bygge en ny identitet til Rafas lag, og hvorvidt han får til det er en av sesongstartens mest spennende spørsmål.

Drakt nummer ni betyr noe helt spesielt i Newcastle. Gamle helter som Malcolm MacDonald og Alan Shearer gjør at det stilles astronomiske forventninger, og krav, til spillere som skal ikle seg akkurat den drakten. Denne sesongen er brasilianske Joelinton hentet fra Hoffenheim for å sørge for de nødvendige feiringene. Han scoret i sin første treningskamp fra start, og har siden fått en ny ving til å hjelpe seg og Muto foran motstandernes mål. Allan Saint-Maximin kom fra Nice forrige uke, og debuterte med bravur i treningskamp mot sin forrige klubb, St Etienne, lørdag.

Det jeg først og fremst forbinder med Steve Bruce er en kjerne i laget med hardtarbeidende og ærgjerrige midtbanespillere. Spørsmålet er om Jonjo Shelvey spiller seg til Bruces tillit. Gjør han det, så er han en spiller som på sitt beste har den kombinasjonen av drive, tøffhet og teknisk ferdighet som kan gjøre Newcastle til et bedre fotballag. Det er imidlertid to unge, lokale brødre som kommer til å føle aller mest støtte av alle i Newcastle, nemlig Sean og Matty Longstaff.

21-år gamle Sean ar vist seg fram allerede, og skal visstnok stå høyt på Manchester Uniteds ønskeliste. To år yngre Matty har på sin side imponert manager Bruce i sommer, og er i likhet med broren en arbeidsom midtbanespiller, en boks-til-boks-spiller som gjerne sender ballen i nettet også. Som han gjorde for første gang på a-laget i treningskampen mot St Etienne i helgen. Brødrene har vokst opp i bydelen North Shields, og har ifølge sin far vært Newcastle-fans hele livet. Storebror elskes allerede, og lillebror Matty kan også plutselig få føle hvordan det er å føle fansens kjærlighet. Og ingen spillere elskes høyere på verdens tribuner enn de som har vokst opp i nabolaget.

Det er som man forstår en del ubesvarte spørsmål rundt Newcastle foran sesongstart, og det aller største er hvorvidt de lykkes med å score flere mål enn i fjor, og om de klarer å holde seg et hestehode foran minst tre av konkurrentene.

Arsenal sesongpreview:

Arsenal har gjennomført en preseason med gode resultater og bra gjennomførte kamper mot sterk motstand. De unge spillerne har imponert, men det blir tøft å få spilletid når alvoret begynner i Premier League. For spillere som Zech Medley, James Olayinka, Dominic Thompson, Robbie Burton, og ikke minst Eddie Nkethia, Emile Smith Rowe, Tyreece John-Jules og Joe Willock, er Europa League en arena hvor mange av disse ungguttene vil få nyttig erfaring. Noen fikk allerede prøve seg mot europeisk motstand flere ganger i forrige sesong. Flere av de sistnevnte vil også bli å se i Premier League med jevne mellomrom, og noen vil kanskje gå på utlån.

Emery og ledelsen overrasket alle da de, i Arsenal-målestokk, sprengte banken for å sikre seg Nicolas Pepe. Den 24 år gamle angriperen hadde bare Mbappé foran seg på scoringslista i forrige sesong, hvor Lille spilleren ende på 22 mål. I tillegg var han nest sist på 11 scoringer. Prislappen på £72 millioner er ny klubbrekord for The Gunners. Med så mange offensive klassespillere skal det bli spennende å se hvordan manager Emery har tenkt å komponere laget.

Mange av Arsenals tilhengere er utålmodige. Minnene om gullalderen i den første halvdelen av Wengers tid i klubben er fortsatt friskt i minne. Seriemesterskap, vunnet i uforglemmelig rivalisering med Sir Alex og Manchester United, The Double, ubeseiret gjennom en hel sesong, Champions League finale, noen av verdens beste spillere, og alltid deltagelse i det gjeveste selskap i Europa er selvfølgelig noe vi alle skulle ønske varte evig. Da var det også en selvfølge at man alltid var bedre enn Tottenham. Det at naboen nå ypper seg, riktig nok uten å vinne noe, er smertefullt for den røde delen av Nord London. Derfor er ikke tålmodighet det tilhengerne er mest kjent for, Arsenal må nærmere toppen denne sesongen, og det bør i utgangspunktet bli topp fire for å tilfredsstille supporternes ønsker, eller en triumf i Europa League. År to er den virkelig store testen for Unai Emery.

Pierre-Emerick Aubameyang ble toppscorer i Premier League forrige sesong med 22 mål, delt med Mané og Sala. Han tok, med samme draktnummer, opp arven etter Thierry Henry som i sin tid i klubben gikk til topps fire ganger. Skal Arsenal blande seg inn i kampen om en plass i Champions League bør han være med helt der oppe denne sesongen også, men med sommerens forsterkninger så har klubben flere som er i stand til å score like mange. Scoringsformen til spissen fra Gabon vil uansett være avgjørende for utfallet av sesongen.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Newcastle United – Arsenal   H         4,50

 


Tipsfotball

 

Bookietest2019