Gigantene er tilbake

17/09/2019

Champions League er tilbake. Alle hjerter gleder seg!

108 dager er gått siden engelsk fotball leverte storeslem i europacupen. Liverpool og Tottenham gjorde da opp om Champions League-trofeet på Wanda Metropolitano i Madrid, dager etter at Chelsea hadde slått London-rival Arsenal i Europa League-finalen. Nå dukes det igjen for høstkvelder med europeisk toppfotball over skjermen, og også denne gang er det engelske lag som favorittippes.

*Våre tips for tirsdagens kamper

Manchester City er nok en gang oddssetternes favoritt. De himmelblå har levert varene i Premier League, men den gjeveste europacupen har de fortsatt ikke fått fingrene i. Ekstra hardt svir det nok at Peps menn siste to sesonger har blitt stoppet av engelske kolleger. Først Liverpool, før det forrige sesong var Tottenham som trakk lengste strå etter dramatisk returoppgjør på Etihad. Citys generalprøve var alt annet enn overbevisende, da de i helgen røk på fortjent tap mot nyopprykkede Norwich på Carrow Road. Stopperduoen Stones/Otamendi ble gitt mye av skylden, og forståsegpåerne mener å vite at Ayemric Laportes skadefravær vil kunne frata City Premier League-pokalen. I Champions League har man imidlertid vært heldige med trekningen, og når utslagsrundene begynner er forhåpentligvis den staute stopperen igjen tilbake i midtforsvaret. Da er Citys favorittstempel fortjent nok.

Halve laget debuterer


Mens City drømmer om europeisk suksess, er regjerende mester Liverpool på desperat jakt etter en første ligatittel siden 1990. Klopp & Co beviste forrige sesong at de har kapasitet til å kjempe på flere fronter, men det er liten tvil om at Premier League-tittelen nå henger høyest – i alle fall blant fansen. Tottenham er fortsatt nestenlaget som svikter når det gjelder som mest, og sesonginnledningen i England har ikke vært overbevisende. Chelsea er fjerde og siste engelske representant, men Frank Lampards unge mannskap skal nok først og fremst være fornøyd med å skaffe seg etterlengtet erfaring. Halve laget gjør tross alt sin debut i Champions League denne uken.

Spansk og italiensk revansjelyst

Barcelona var forrige sesong involvert i den meste dramatiske Champions League-kampen av dem alle, og Messi & Co kom til kort. Igjen.
– Erfaring er sunt, fordi du lærer av det, sa Ernesto Valverde etter kollapsen i kvartfinalen mot Roma i 2018 der 4-1-seier hjemme ble fulgt opp med 0-3-tap i den evige stad.

Helt utlært var man tydeligvis ikke, 3-0-seieren i semifinalen hjemme mot Liverpool ble fulgt opp med sjokkerende 0-4-tap på Anfield.

Mens Barcelona leverte ny kollaps, ble Real Madrid regelrett ydmyket av et ungt og angrepsvillig Ajax. Det er garantert to revansjelystne spanke giganter som denne uken begynner sin reise mot ny dramatikk.

Også i Italia er det revansjelyst å spore. Juventus har vunnet åtte strake Serie A-titler, men selv kjøpet av seiersvante Christiano Ronaldo var ikke nok til å gå hele veien i Champions League. Også Juve ble veiet og funnet for lette mot Ajax. Siden da har man styrket laget med Matthijs de Ligt fra nettopp Ajax, mens Maurizio Sarri har fått ansvaret for å lede troppene. Sarri vant Europa League med Chelsea, men veien til Champions League-tronen er tross alt atskillig mer kronglete.

Gledelige norske innslag


Norske ungdommer har for alvor begynt å gjøre seg gjeldende i europeisk toppfotball igjen. Når Rosenborg beklageligvis rev i siste hinder før gruppespillet, er det enkeltspillere med norsk pass vi må heie frem. Vi gleder oss stort til å se Erling Braut Haaland i aksjon mot de aller beste. 19-åringen holder for tiden lekestue med forsvarsspillerne i østerriksk liga, men noe helt annet blir det naturligvis å bryne seg på midtstoppere som Virgil van Dijk og Kalidou Koulibaly. Allerede denne uken skal han i aksjon mot landslagskollega Sander Berge, og dette kan bli tøft nok. Den norske duoen skal uansett grave dypt for å ta seg ut av gruppa på bekostning av Napoli og Liverpool. Å se Haaland på Anfield blir uansett en fornøyelse. Pappa Alf-Inge, med nær 200 Premier League-kamper på CV’n, har garantert noen gode råd å komme med, men det gjenstår å se om dette er nok.

Vinner Champions League 2019/20
(ODDS FRA UNIBET) 

 

Kim Marki

 

Bookietest2019