Er det endelig Liverpools tur?

27/12/2018

For første gang denne sesongen er Liverpool bookmakernes favoritt til å hente hjem Premier League-tittelen.

19 strake uten tap gjør at Liverpool feirer nyttår på toppen av tabellen, og nå tror også oddssetterne på Liverpool som ligamester. 

Liverpool har under Jürgen Klopp bygget stall som kan måle seg med de øvrige storklubbene. Etter forrige sesong å ha levert blendende angrepsspill, men samtidig forsvarsspill som ikke lignet grisen, har de røde fra Merseyside nå bevist at de er i stand til å styre hjem seirer via flere oppskrifter. Den største forskjellen fra forrige sesong er naturligvis den bastante defensiven man omsider har fått på plass. Spillere som Robertson, Alexander Arnold, Van Dijk (uansett makker) og sisteskanse Alisson Becker har holdt nullen i hele 12 av 19 kamper, og 7 baklengs fra 19 Premier League-kamper er noe nær uhørt!

Bookiene har snudd
Etter onsdagens overbevisende 4-0-seier mot Newcastle har Liverpool skaffet seg seks poengs luke til nærmeste utfordrer Tottenham, mens City har tapt tre av sine siste fire og er syv bak. Dette har fått også oddssetterne til å snu. Regjerende mester City har hele veien vært oddsfavoritt, men etter Boxing Day er Liverpool bookienes favoritt, til odds 1,65 hos spilltilbyder Coolbet som vi tidligere i år kåret til beste alternativ for norske kunder. 
-Nå skal Liverpool bli vanskelige å gjøre noen med, og selv tror jeg faktisk de nå endelig lykkes. Kun langvarige skader på bautaene Salah og Van Dijk kan frata dem tittelen. Disse to er uerstattelige, sier selskapets talsmann Mikael Mellqvist til Tips. 

Coolbet har Liverpool som favoritt til odds 1,65, mens City kan kjøpes til odds 2,85. Tottenham står til ni ganger pengene, mens øvrige betales med over 100 i odds. 

Avgjørende periode
Etter seieren mot Newcastle har Liverpool bokført 20 strake desember-kamper uten tap, og de siste ni er alle vunnet. Liverpool-fansen må bare håpe utviklingen fortsetter. Allerede lørdag kveld kommer nemlig ny eksamen, når Arsenal besøker Anfield. 2019 er dessuten bare tre dager gammelt når det braker løs på Etihad. Oppgjøret mot Manchester City kan bli noe av en ligafinale, men de to lags fans må for all del ikke glemme Tottenham som fortsatt ligger og vaker under radaren. Pochettinos menn har levert elleve scoringer fra sine to siste kamper, og er så avgjort en het tittelkandidat. Det som eventuelt taler mot Tottenham-suksess er at de fortsatt skal møte Chelsea, Manchester City og Liverpool på bortebane før status gjøres opp. Liverpool er på sin side ferdige med bortekamper mot topp 4 når City-kampen er spilt 3.januar. 

Skal det endelig lykkes for de røde fra Liverpool?

 


Kim Marki

Bookietest2019