Eliteserien: Helgens tips

11/05/2019

Våre vurderinger av 7. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 7. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Molde – Mjøndalen    H         1,24

Haugesund - Bodø/Glimt       H         2,20

Sarpsborg 08 - Kristiansund BK (0-1)           U         3,50

Tromsø – Odd U         3,35

Ranheim – Vålerenga U         3,30

 

Så går vi over til våre tre utvalgte objekter denne helgen:

Lillestrøm – Rosenborg
Lørdag 11. mai kl. 18:00 | Eurosport Norge
Åråsen Stadion – Dommer: Rohit Saggi (Drafn, SBK)

LILLESTRØM SKADER: Simen Kind Mikalsen (smell), Erik Tobias Sandberg (kne), Tobias Salquist (suspensjon), Arnór Smárason (kne), Daniel Pedersen (skulder, 50 prosent sjanse for å bli spilleklar)

ROSENBORG SKADER: Besim Serbecic (rygg), David Akintola (lår), Gjermund Åsen (lår), Pål André Helland (lår)

De regjerende seriemesterne måtte vente helt til sjette serierunde før årets første trepoenger var i boks. Rosenborg slet seg til 1-0 hjemme mot Sarpsborg 08 forrige helg, og kunne dermed høyt hevede skuldre. Det var imidlertid langt fra vakkert det som ble servert mot sarpingene, og Eirik Horneland er den første til å innrømme at seier over et lag som har vunnet kun tre av sine siste 18 i seriesammenheng er nok til å friskmelde de regjerende seriemesterne.

Mot Sarpsborg 08 viste Eirik Horneland at han ikke er redd for å ta tøffe valg i en seiersvant og autoritativ spillergruppe. Både Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro ble vraket til fordel for yngre krefter, og fikk betalt for gamblingen. Erik Botheim og Birger Meling ble henholdsvis valgt for Bendtner og Adegbenro, og Horneland var godt fornøyd med det han fikk se. Botheim mener selv at han er langt unna sin beste form, og det betyr at vi trolig har mye i vente fra den særdeles lovende 19-åringen i tiden som kommer. Spissen, som ble vraket til Norge U20s VM-tropp, akter å bruke vrakingen fra landslaget til å spille seg inn til fast plass på Lerkendal, og lover, på ungdommelig vis, at triumfen mot Sarpsborg 08 bare er begynnelsen.

Rosenborg får muligheten til å doble seiersrekken mot Lillestrøm i kveld. Kanariene har mye å revansjere fra forrige helg, da de tapte hele 4-0 for Bodø/Glimt på Aspmyra. Et sløsende LSK ble offer for et svært effektivt Glimt. Normalt sett er Lillestrøm et av Eliteseriens bedre hjemmelag, men på Åråsen har ikke LSK slått lørdagens motstander siden 2008.

 

Stabæk – Brann
Søndag 12. mai kl. 20:00
Nadderud Stadion – Dommer: Tom Harald Hagen (Brandval IL)

STABÆK SKADER: Jeppe Moe (lyske), Luc Kassi (kne), Matthew Rusike (beinbrudd)

BRANN SKADER: Emil Kalsaas (hode), Fredrik Haugen (lyske), Kristoffer Barmen (nakke)

2019 skulle være året hvor Brann tok det siste lille steget opp til toppen i norsk fotball. Etter å ha vært så nære forrige sesong, var det motiverte og revansjesugne Brann-spillere som stilte til startstreken til avspark i årets sesong, men har ramlet ut av startblokkene. Bergenserne har hatt en alle tiders mulighet til å by Molde opp til dans om årets seriegull, all den tid Rosenborg har vært helt ute av det.

Den sjansen er de i ferd med å kaste fra seg. For Brann har tatt kun åtte poeng hittil, og har tapt tre av sine syv kamper i serien. Det er alarmerende nyheter for klubben, som på forhånd varslet at de aktet å kjempe om de aller gjeveste tabellplasseringene.

Kan hende snur det for bergenserne når klubben gjester Stabæk på søndag. Bæringene har, som Brann, vunnet kun to kamper i år, og tapte mot Mjøndalen på overtid i forrige runde. Tre minutter på overtid dukket Sondre Liseth opp, og påførte Stabæks tredje tap for sesongen.

Dermed gikk Stabæks toppscorer, Franck Boli, for en gangs skyld målløs av banen. Ivorianeren har fortsatt forrige sesongs scoringsform også i år, og står med fire fulltreffere hittil denne sesongen. Søndag får han nye muligheter mot et Brann-forsvar som har vært usedvanlig porøst i forhold til hva man ble vant til forrige sesong. Da lagene møttes på Nadderud i fjor, endte det 2-1 til bergenserne.

 

Strømsgodset – Viking
Mandag 13. mai kl. 19:00 | MAX
Marienlyst Stadion – Dommer: Sigurd Smehus Krignstad (Valder, IL – Fotball)

STRØMSGODSET SKADER: Nico Mickelsen (akilles), Marcus Pedersen (lår, 75 prosent sjanse for å bli spilleklar)

VIKING SKADER: Rolf Daniel Vikstøl (kne), Axel Óskar Andresson (kne), Runar Ulland Hove (kne), Johnny Furdal (ankel)

Drammenserne stuper mot bunnen og har for øyeblikket bare Rosenborg og Tromsø bak seg på tabellen. Godset hadde håpet å slippe en andre strake sesong med kamp mot nedrykk, men etter seks runder er det lite som tyder på noe annet enn bunnkamp for drammenserne. Det spekuleres stadig høyere om hvor lenge Bjørn Petter Ingebretsen får fortsette som trener for Strømsgodset, og det rasles med sablene på Marienlyst.

«BP» har innrømmet at han merker presset rundt seg, og mandagens oppgjør mot Viking kan langt på vei avgjøre trenerens, men også klubbens fremtid. Et tap for siddisene vil være skjebnesvangert, og overtidstapet for Odd forrige helg kan umulig ha hjulpet moralen nevneverdig.

Det er med andre ord et Godset i desperat poengnød som tar imot Viking til dyst på Marienlyst. Siddisene har, etter en oppløftende sesongstart, kommet mer ned på jorda de siste ukene. Kun ett poeng har blitt innkassert på de siste tre rundene, og det ene poenget kom hjemme mot Vålerenga forrige mandag, da det endte 1-1 på Viking Stadion.

Skader skal ha en del av skylda for den fattige poengfangsten, og Viking-stallen var heller ikke av den bredeste før sesongstart. Med fire spillere på skadelista til søndagens oppgjør, og et knallhardt kampprogram i mai, skal Bjarne Berntsen få sin fulle hyre med å sjonglere Viking-troppen den kommende måneden.

Strømsgodset og Viking har naturlig nok ikke møttes siden 2017-sesongen, og på Marienlyst da var det vertene som trakk det lengste strået da Godset vant 4-2. Gjestene har en begredelig statistikk å vise til på Marienlyst, og har vunnet i Drammen kun én gang dette årtusenet, i 2007.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Lillestrøm – Rosenborg         U         3,25

Stabæk - Brann (1-0)  B         4,10

Strømsgodset – Viking           H         1,92


Tipsfotball

 

Bookietest2019