Eliteserien: Helgens tips

28/09/2019

Våre vurderinger av 23. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 23. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Strømsgodset – Odd  B         2,40

Sarpsborg 08 - Stabæk (0-1)  H         3,10

Molde – Lillestrøm     H         1,35

Viking – Mjøndalen   B         3,75

 

Så går vi over til våre fire utvalgte objekter denne helgen:

Rosenborg – Brann
Lørdag 28. september kl. 20:00 | TV Norge
Lerkendal Stadion (naturgress) – Dommer: Svein Oddvar Moen (Haugar, SK)

ROSENBORG SKADER: David Akintola (suspendert)

BRANN SKADER: Amer Ordagic (kne), Emil Kalsaas (hode), Fredrik Haugen (kne), Ruben Yttergård Jensen (suspendert), Daouda Bamba (suspendert), Petter Strand (smell), Gili Ròlantsson (smell, blir trolig spilleklar), Vito Wormgoor (smell, blir trolig spilleklar)

Det er få oppgjør i norsk fotball som klinger like godt som Rosenborg mot Brann. Oppgjøret har gitt det norske folket noen skikkelige klassikere opp gjennom i historien, og et nylig høydepunkt var seriefinalen i Bergen forrige sesong. Denne sesongen har det lugget betraktelig mer for begge klubber, og dermed ligger intet seriegull i potten på Lerkendal denne helgen. Likevel har man grunner til å forvente mer enn nok underholdning i Trondheim lørdag kveld, for dette er et oppgjør som nesten aldri svikter i forhold til forventningene.

Vi må faktisk helt tilbake til 2009 for å finne forrige gang det ble scoret mindre enn tre mål mellom lagene på Lerkendal, og i mellomtiden har det vært noen vanvittige resultater; 3-6 i 2011 og 5-2 i 2014 skiller seg særskilt ut. Og det er et skadeskutt Brann-mannskap som kommer til Lerkendal til helgen. Lars Arne Nilsen har hele åtte spillere, som er enten skadet, suspendert eller usikker til fotballfesten i Trondheim, og det ga også en sjelden mulighet i bergensernes forrige kamp mot Haugesund.

Alle skadene har nemlig propellert spissen Aune Heggebø inn i startelleveren, og mot Haugesund forrige helg debuterte 18-åringen på Brann Stadion.

Kan hende får unggutten sjansen også mot Rosenborg på Lerkendal, og det vil følgelig være et nytt høydepunkt i tenåringens purunge karriere. Brann ankommer Trondheim med forrige sesongs seier friskt i minnet, og kunne mer enn gjerne tenke seg en gjentakelse etter en rekke svake forestillinger. Rosenborg derimot, kunne gjerne tenke seg å fortsette der de slapp mot Mjøndalen forrige helg – på vinnersporet.

 

Kristiansund – Haugesund
Søndag 29. september kl. 18:00 | Eurosport Player
Kristiansund Stadion (kunstgress) – Dommer: Sigurd Smehus Kringstad (Valder, IL – Fotball)

KRISTIANSUND SKADER: Stiller trolig skadefritt.

HAUGESUND SKADER: Alexander Stølås (akilles), Ibrahima Wadji (dopingsuspendert), Dennis Horneland (korsbånd), Fredrik Pallesen Knudsen (legg, aktuell for spill), Benjamin Karamoko (kne), Mikkel Desler (suspendert)

Få lag i Eliteserien imponerer mer enn Kristiansund om dagen. Nordmøringene har befestet sin posisjon på øvre halvdel av tabellen, og forrige helg var de uheldige som ikke tok alle tre poengene borte mot Lillestrøm. Et selvmål og misbrukt straffespark, gjorde at det endte 1-1 i stedet for 0-3, men likevel er det ingen i KBK som henger altfor mye med hodet etter poengdelingen på Åråsen.

KBK har gjort seg fortjent til de 33 poengene de står med så langt, det samme antallet som både Viking og Brann – to i utgangspunktet langt større klubber. Men, Kristiansund er i ferd med å få fotfeste i norsk fotballs elite, og nå er de favoritter nesten uansett hvem de møter på hjemmebane. Favorittstempelet tilfaller følgelig vertene også på søndag, når Kristiansund ønsker Haugesund velkommen til Nordmøre.

Kun fire lag har tatt flere seiere på eget gress enn Kristiansund denne sesongen, og laget skal spille fem av sine åtte siste kamper på hjemmebane.

Haugesund ankommer Kristiansund med store skadeproblemer. Jostein Grindhaug hadde hele fem forsvarsspillere ute forrige helg, og likevel greide de 0-0 borte mot Brann. Dermed er det spesielt gledelig for FKH at Grindhaug trolig kan kalle tilbake Fredrik Pallesen Knudsen til startelleveren.

 

Vålerenga – Ranheim
Søndag 29. september kl. 18:00 | Eurosport Player
Intility Arena (kunstgress) – Dommer: Tore Hansen (Feda IL)

VÅLERENGA SKADER: Efraín Juárez (suspendert), Jonatan Tollås Nation (kne), Herolin Shala (suspendert)

RANHEIM SKADER: Erik Tønne (kne), Mushaga Bakenga (smell, blir trolig spilleklar).

Det er ingenting som stemmer i Vålerenga om dagen. Mellom søndag og mandag kveld opplevde Oslo-klubben trolig sitt verste døgn denne sesongen, hvor det var nedtur på absolutt alle fronter. Søndag kveld tapte VIF hele 0-4 hjemme mot Viking, der de ble rundspilt etter alle kunstens regler av nyopprykkede siddiser. Det stod 0-2 etter halvspilt førsteomgang, og hovedstadslaget var egentlig aldri i nærheten, og nå øker presset på Vålerenga-trener Ronny Deila ytterligere.

Dagen etter skulle andrelaget rette opp noe av inntrykket i 3. divisjonskampen mot Lyn, også det på Intility Arena. I en særdeles underholdende kamp, endte det til slutt 3-3 etter at Markus Nakkim utlignet til 3-3, seks minutter på overtid. Problemet er bare at Nakkim og tre andre Vålerenga-spillere i startelleveren mot Lyn har fylt 23 år. Reglementet tilsier at kun tre over fylte 23 er tillatt, og dermed kommer alle poengene mer enn trolig til å tilfalle Lyn.

Tilbake på førstelaget handler det meste om Ronny Deila og jobbsikkerheten hans. Fansen virker å være splittet hvorvidt de ønsker at den tidligere Celtic-manageren skal fortsette på Intility Arena.

Søndag har Vålerenga en gyllen mulighet til å reise kjerringa når Ranheim kommer på besøk. Trønderne er i poengnød etter å ha ramlet under nedrykksstreken. Kun to poeng på de fem siste kampene har satt Ranheim i uføret, og kommer dermed til å gi alt de har i hovedstaden, og det må Ronny Deilas mannskap være klar over.

Ranheim var nære ved å ta alle tre poengene i sin kamp forrige helg, mot Bodø/Glimt. Trønderne ledet 1-0 til to minutter på overtid. Da dukket innbytter Jens Hauge opp og utlignet for serietoeren. Det kan vise seg å bli ekstremt skjebnesvangert når alt skal telles opp ved sesongslutt, men det er i alle fall gledelig for Ranheim at nysigneringen Bakenga viser scoringsform. «Mush» har nå scoret to mål på sine fire første kamper for klubben etter overgangen fra Tromsø for en drøy måned siden. Trødnerne må imidlertid klare seg uten venstrekanten Erik Tønne resten av sesongen, etter at 28-åringen har fått påvist en skade i menisken og må opereres. Dermed er det opp til lagkameratene å sørge for at VIF-krisen forverres i hovedstaden søndag kveld.

 

Bodø/Glimt – Tromsø
Søndag 29. september kl. 20:00 | Eurosport Norge
Aspmyra Stadion (kunstgress) – Dommer: Espen Andreas Eskås (Bækkelagets SK)

BODØ/GLIMT SKADER: Brede Moe (strekk)

TROMSØ SKADER: Mikael Ingebrigtsen (kne), Oliver Kjærgaard (ankel), Sigurd Grønli (fotbrudd), Kent-Are Antonsen (suspendert),

Det blir kanskje litt voldsomt å kalle kampene mellom Bodø/Glimt og Tromsø for et rent derby, all den tid det skiller over 50 mil mellom Aspmyra og Alfheim. Like fullt er helgens hovedkamp slaget om nord, og en kamp der atskillig står på spill for begge lag. Vertene er helt avhengige av tre poeng for å henge liv i drømmen om seriegull, for gultrøyene har falt fem poeng bak ledende Molde. Gjestene fra Tromsø tapte forrige helgs meget viktige sekspoenger mot Strømsgodset på Marienlyst, og nedrykksfaren er nå større enn på noe annet tidspunkt denne sesongen.

Vertene er imidlertid heller ikke i sin beste form, og holder på med å tilpasse seg hverdagen uten Amor Layouni. Venstrekanten forsvant raskt og plutselig til egyptiske Pyramids FC i forrige uke, og forrige helg berget Glimt ett poeng borte mot Ranheim, to minutter på overtid.

Poengtapet mot Ranheim var trolig det som gjorde at gullet glapp for Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt er dermed uten seier på sine tre siste, og det samme gjelder for Tromsø. Søndag må begge lag komme seg på vinnersporet igjen – kun ett kan lykkes.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Rosenborg – Brann     B         7,00
Kristiansund BK – Haugesund          B         3,20
Vålerenga – Ranheim H         1,70
Bodø/Glimt – Tromsø            H         1,47    


Tipsfotball

 

Bookietest2019