Eliteserien: Helgens tips

01/12/2019

Våre vurderinger av 30. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 30. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Rosenborg – Ranheim            H         1,40

Brann – Viking           H         1,76

Kristiansund BK – Strømsgodset      H         2,95

Lillestrøm - Sarpsborg 08      B         2,95

Tromsø – Stabæk       H         1,73

Mjøndalen – Vålerenga          U         4,10

Haugesund – Odd      B         2,55

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt denne helgen:

Molde - Bodø/Glimt
Søndag 1. desember kl. 18:00 | Eurosport Player
Aker Stadion (kunstgress) – Dommer: Espen Andreas Eskås (Bækkelagets, SK)

MOLDE SKADER: Ohi Omoijuanfo (suspendert), Eirik Ulland Andersen (akilles).

BODØ/GLIMT SKADER: Stiller trolig skadefritt.

Det ble ikke den seriefinalen mange hadde håpet på, men søndagens batalje på Aker Stadion er likevel ikke av det betydningsløse slaget. Bodø/Glimt sikret seg medalje forrige runde, da de slo Kristiansund 3-0 på Aspmyra, men må ha i hvert fall uavgjort mot Molde for at også andreplassen går i boks. Nordlendingene ligger nemlig to poeng foran Odd før søndagens seriefinale, men har suveren målforskjell i forhold til telemarkingene.

For Molde sin del handler det om å vise seg fra sin beste side foran supporterne som nybakte seriemestere. Det har vært en eventyrlig sesong for Erling Moes mannskap, og etter hvert ble det aldri noen tvil om hvor seriegullet ville ende opp. Hjemme på Aker Stadion har de vært utilnærmelige denne sesongen, og foreløpig har ingen lag lykkes med å reise fra Molde med tre poeng.

Søndagens oppgjør vil være Håkon Evjens aller siste som Bodø/Glimt-spiller. 19-åringen fra Narvik skal som kjent spille for nederlandske AZ fra 1. januar, og forrige helg tok han avskjed med Aspmyra-publikummet for aller siste gang. Søndag er en kort, men minnerik æra over.

Evjen takket for seg på Aspmyra med scoring, og en perfekt avskjedsgave ville være om han også hjalp klubben med å befeste andreplassen. Molde har imidlertid ingen planer om å ta på seg rollen som tidlig julenisse, og var tidvis på sitt beste i 4-2-seieren over Vålerenga forrige helg. Etter kampslutt er det også duket for storstilt medaljeseremoni på Aker Stadion, og etter kampslutt i rosenes by, kommer klubb, spillere og supportere til å fortsette gullfesten langt inn i Molde-natten. Bodø/Glimt vil håpe også de har grunn til å feire når dommer Espen Andreas Eskås blåser av for fulltid.

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Molde - Bodø/Glimt   H         1,98    


Tipsfotball

 

Bookietest2019