Eliteserien: Helgens tips

12/04/2019

Våre vurderinger av 3. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 3. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Strømsgodset – Mjøndalen    H         1,63
Viking – Brann           U         3,35
Bodø/Glimt – Molde  H         2,90
Ranheim – Haugesund           U         3,35
Sarpsborg 08 – Lillestrøm      U         3,60
Vålerenga – Tromsø   B         4,40

Så går vi over til våre to utvalgte objekter denne helgen:

Odd - Kristiansund BK
Søndag 14. april kl. 18:00 | Eurosport Player
Skagerak Arena – Dommer: Trygve Kjensli (Nesodden IF)
ODD SKADER: Bilal Njie (kne), Andreas Helmersen (korsbånd)
KRISTIANSUND SKADER: Torgil Giertsen (ankel), Flamur Kastrati (strekk)

Det har vært noen lange, vanskelige sesonger for Torgeir Børven. Den nå 27 år gamle spissen fra Øyestese ble hauset opp som et enormt talent da han scoret sitt første mål for Odd for ti år siden. Men, skader av større og mindre omfang har forfulgt spissen gjennom nesten hele karrieren, som har vært innom både Vålerenga, Twente og Brann før han fant veien tilbake til Odd før forrige sesong.

I comeback-sesongen i Skien ble det imidlertid bare fem seriemål, og Børven har innrømmet at han gikk mye småskadet gjennom store deler av 2018. Nå virker han imidlertid å endelig ha lagt skadeproblemene bak seg, og det har syntes i sesonginnledningen. Mot sin gamle klubb Brann scoret han to mål for to uker siden, og fulgte opp dobbelen med nok en fulltreffer mot regjerende seriemester Rosenborg på Lerkendal forrige helg.

Det er veldig gode nyheter for Odd, som var et av de færrestscorende lagene i Eliteserien forrige sesong, og en Børven i praktslag kan fort være resepten for å bøte på det. Han har allerede scoret like mange seriemål i år som han gjorde i hele 2017-sesongen for Brann. Til helgen er det Kristiansund som har den utakknemlige oppgaven med å demme opp for den brennhete spissen.

For på Lerkendal var det Odd som var det beste laget, og kunne og burdet tatt med seg alle tre poengene hjem til Skien. Like fullt kan telemarkingene skilte med en meget godkjent åpning på sesongen, men en like god start har det ikke vært for Kristiansund. Etter å ha tapt seriepremieren mot Viking, slo nordmøringene tilbake mot Vålerenga forrige helg. Men, mot Brann i midtuken ble KBK senket av sin tidligere toppspiss, Daouda Bamba, og dermed står Christian Michelsens menn igjen med kun tre poeng på sesongens tre første kamper. Da Odd og Kristiansund møttes i Skien forrige sesong, var det gjestene som stod igjen som seierherrer med sifrene 1-2. Bendik Bye og nevnte Bamba ordnet seieren for helgens gjester.

Stabæk – Rosenborg
Søndag 14. april kl. 18:00 | Eurosport Player
Nadderud Stadion – Dommer: Trond Ivar Døvle (Fjellhamar)
STABÆK SKADER: Jeppe Moe (lyske), Matthew Rusike (benbrudd)
ROSENBORG SKADER: Anders Trondsen (lår), Samuel Adegbenro (fot)

Eirik Horneland har på ingen måte fått noen drømmestart som Rosenborg-trener. Presset på å levere prestasjoner, og ikke minst resultater, er enormt på Lerkendal, har ikke den nokså nytilsatte RBK-sjefen klart å levere hverken eller. Ett fattig poeng er fasiten etter to kamper, og kunne meget vel stått med null, om Odd hadde tatt litt bedre vare på sjansene de fikk mot de regjerende seriemesterne mandag kveld.

Rosenborg har sett tidvis livløse ut offensivt, og bakover har trønderne etterlatt seg faretruende mye kontringsrom, som både Bodø/Glimt og Odd har utnyttet i sesonginnledningen. Det må RBK få rettet på lynraskt.

Et tilsynelatende likblekt RBK-mannskap har fått lite til å stemme innledningsvis, og trener Horneland er bekymret. Trønderne har en alle tiders mulighet til å rette på inntrykket på Nadderud kommende søndag, og RBK-sjefen er krystallklart på at det som har blitt levert hittil er langt fra godt nok.

Stabæk står også uten seier innledningsvis, og hadde lite å stille opp med da de ble slått 3-0 av Molde forrige helg. Nå møter de nok en gullkandidat for andre helg på rad, og kan hende makter bæringene å utnytte Rosenborgs tilsynelatende skjøre fysikk og kampform.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Odd - Kristiansund BK (0-1) U         3,55

Stabæk – Rosenborg   B         1,80


Tipsfotball

 

Bookietest2019