Champions League: Midtukens tips!

18/02/2020

Våre vurderinger av første sluttspillrunde i Champions League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den første sluttspillrunden i Champions League. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i alle kampene.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain    H         2,85

Atletico Madrid – Liverpool  B         2,25

Atalanta – Valencia    H         1,77

Tottenham - RB Leipzig        B         2,90

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt

Tottenham - RB Leipzig

Jose Mourinhos menn hangler videre i Premier League, der de søndag vant 3-2 mot nedrykkstruede Aston Villa etter seiersmål fire minutter på overtid. Noe nær samme oppskrift som de har benyttet seg av i alle kamper dette året, men hva gjør vel det når poengene tikker inn på konto. Tre strake seirer betyr at Spurs har kontakt og er i god utfordrerposisjon til en femte strake topp 4-plassering.

Som i Premier League, kom man også i Champions League sent ut av blokkene. 2-2 mot Olympiakos i første kamp var bare under tvil godkjent, før man i påfølgende møte med Bayern München virkelig fikk bank, og det sågar på eget gress. 2-7-nederlaget var klar beskjed om at forrige sesongs finalist var inne i en blindgate som man ikke kunne komme seg ute av uten å gjøre store forandringer. Avansement ble det uansett med grei margin, men manager Maurico Pochettino måtte likevel gå før gruppespillet var ferdigspilt. 

Tottenhams spillemessige form er alt annet enn betryggende, men det var den da heller ikke i innledningen av forrige sesongs Champions League. Etter med nød og neppe å ha karret seg gjennom gruppespillet, mistet man Harry Kane med skade før åttedelsfinalen mot Borussia Dortmund. Spurs var alt annet enn favoritter til avansement, men svi husker alle hvordan det gikk. Dortmund ble feid av banen med 3-0 i London og 4-0 sammenlagt, før Manchester City og Ajax ble ekspedert i henholdsvis kvart- og semifinale. Triumf-ferden stoppet ikke før i finalen på Wanda Metropolitano i Madrid, der Liverpool ble for sterke og vant 2-0.

RB Leipzig gjorde sin Champions League-debut så sent som sesongen 2017/2017, men har altså likevel skaffet seg posisjon for å nå kvartfinale. Avanserte som gruppevinner, etter bare ett tap fra seks kamper mot Lyon, Benfica og Zenit. Også i tysk Bundesliga har man lenge tronet i tet, men etter bare én seier fra siste fire kamper er man nå knepent passert av tittelgrossist Bayern.

En av grunnen til at poenghøsten har tørket inn er faktumet at ettertraktede Timo Werner er inne i noen av en måltørke, i alle fall til han å være. Den Liverpool-linkede målsniken noterte seg for ubeskjedne 20 scoringer fra første 18 Bundesliga-kamper, men har nå gått målløs av banen i fire strake.

Det er imidlertid flere enn Werner som vet hvor målet står. Det tsjekkiske sommerlånet Patrik Schick (fra Roma) er gitt stadig større tillit, og i helgens 3-0-seier mot Werder Bremen noterte leiesoldaten seg for både scoring og målgivende pasning.  24-åringen står nå med seks fulltreffere fra sine ti siste Bundesliga-kamper.

Mens Tottenham har vunnet fire av sine siste fem i alle turneringer, kan Leipzig vise til bare én seier fra like mange kamper. Det er likevel vanskelig å finne en klar favoritt til avansement av disse to. Tirsdagens kamp blir deres aller første innbyrdes møte.


Tipsfotball

 

Bookietest2019