Champions League: Midtukens tips!

12/03/2019

Våre vurderinger av midtukerunden i Champions League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til midtukerunden i Champions League. Spillene er satt hos LeoVegas og vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Juventus - Atletico Madrid    H         1,70

Barcelona – Lyon       H         1,23

Bayern München - Liverpool (o/u 1.5)         Over    1,24

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt:          

Manchester City - Schalke 04

Det mest spesielle med denne cuprunden i Champions League er at den ga oss tre oppgjør mellom klubber fra England og Tyskland. Tottenham hadde som vi nå vet svært få og små problemer med Dortmund, og tirsdag er det duket for oppgjør nummer to når Manchester City og Schalke, og onsdag får den presumptivt største (og trolig jevneste) duellen sin avgjørelse i München. Men mens Bayern og Liverpool starter returoppgjøret på 0-0, så tok City med seg tre scoringer og en klar fordel fra sitt besøk i Gelsenkirchen.

Kampen var i så måte underholdende nok for oss som bare så på for å kose oss. Etter at Sergio Aguero ga City ledelsen, snudde Schalke det hele takket være to straffescoringer fra den tidligere Tottenham-spilleren Nabil Bentaleb. Citys tidligere Schalke -talent, Leroy Sané, sørget for utligning, mens Raheem Sterling sørget for et komfortabelt utgangspunkt for City foran returkampen.

Schalke har ikke hatt noen god sesong i hjemlig liga. Sett i lys av deres seks seire på 25 kamper i hjemlig liga, var det et aldri så lite mirakel at de klarte å avansere til cupspillet i Champions League, noe de gjorde helt uten problemer på bekostning av Lokomotiv fra Moskva og tyrkiske Galatasaray, i den gruppa Porto vant.

Til tirsdagens kamp kommer Schalke rett fra tap 2-4 borte mot Werder Bremen fredag kveld, og på tabellen ligger de klamt til på 14. plass (av 18), kun fire poeng foran Stuttgart på den 16. plassen som fører laget ut i kvalifiseringskamper for å unngå nedrykk. Og titter man på spillerstallen til de kongeblå, så er det ikke så veldig overraskende heller kanskje? I backrekka finner vi et par navn vi kjenner fra før, i Jeffrey Bruma og Matija Nastasic, med fortid i henholdsvis Chelsea og nettopp Manchester City. Sebastian Rudy, tysk landslagsmann, ble kjøpt fra Bayern foran inneværende sesong, men har kun vært på banen i 13 kamper i årets Bundesliga, og var ubenyttet reserve fredag. På benken satt også Sascha Riether, en rutinert herremann med over 60 ligakamper for Fulham, og to A-landskamper for Tyskland på samvittigheten.

På papiret ser det imidlertid litt tynt ut lengst framme, men kanskje er Breel Embolo en joker man bør holde et lite ekstra øye med? Embolo er født i Kamerun, men ble sveitsisk statsborger i 2014, og har scoret tre mål på 30 A-landskamper for Sveits. Embolo er fortsatt bare 22 år gammel, og beskrives som en nærmest komplett spisspakke, med både kraft og teknikk. I Basel, der hans spilte fram til 2016, scoret han i snitt ett mål per tredje kamp, og selv om han ikke har satt fyr på toppscorertabellen i Bundesliga så langt, så har han et snitt på én nettkjenning per fjerde kamp. Og han scoret begge Schalkes mål mot Bremen fredag.

Uansett hvordan jeg vrir og vender på det, så klarer jeg ikke komme lenger enn til konstruert tvil om hvem som er ferdig med Champions League 2018/19. Hvis Manchester City taper og ryker ut, ja da er det i min bok oppsigelsesgrunn av både trener og spillerstall. Forskjellen mellom disse to er så monumental også når Schalke er på sitt beste, at et skjelvende Schalke i sportslig motgang ikke skal ha den minste mulighet til å kunne vinne i Manchester. De må jo også vinne med to mål, eventuelt må de score flere enn tre mål dersom de bare skulle vinne med ett.

Skal det skje må City sende ut en gjeng som ikke tar kampen på alvor, og som regner med at dette allerede er ferdig snakka. Selv om det neppe er usannsynlig at et par av de største stjernene hviles fra start, så skal de lyseblå ha så god kontroll på ballen at ballbesittelsesstatistikken blir mer enn 65-35 i deres favør. Det tror jeg den blir, og fortsettelsen av det er at City klatrer inn i kvartfinalen, og sørger for minst tre engelske lag i bollen når kvart- og semifinalene trekkes førstkommende fredag kl. 13.00.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Manchester City - Schalke 04 (o/u 3.5)         Over    1,87


Tipsfotball

 

Bookietest 2017/18