Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 15:

02/12/2019

Det er advent og desember, og i Premier League kommer rundene tett. Denne gangen fokuserer vi på tips for en hektisk nær fremtid.

For Fantasymanagere er desember mer enn gløgg, myrra og julegaver. Det er nemlig den mest hektiske perioden, med midtuker og en kamptung romjul. Runde 14 avsluttes 1.desember og runde 21 spilles de to første dagene i 2020 – 8 kamper på en måned. Og som om ikke det var nok skal mange lag ut i en sisterunde i Champions- og Europa League, i tillegg til at kvartfinalene i ligacupen skal spilles. For Liverpool kan man plusse sammen alt det nevnte med en tur til Qatar for å spille VM for klubblag, men trekke fra runde 18 mot West Ham – den kampen er utsatt. Med såpass kort restitusjonstid mellom kampene må man regne med at ikke alle de faste spillerne spiller alt. Det vil vel faktisk tilhøre sjeldenhetene om man ikke blir hvilt litt. Derfor vil det være veldig viktig å ha en spillende benk og å identifisere de spillerne som er mest uunnværlige for et lag (ja, vi tenker på deg Jack Grealish). Mer om dette i kommende uker.

Bonuspodcasten skriver disse artikkelene en god stund før rundene begynner, og vi rekker derfor ikke alltid å få med oss skader som skjer i løpet av uka. Før runde 14 fikk jo nemlig Abraham (7.9) seg en smell som vi på fredag fikk vite at ville holde han ute en stunde. Derfor ble Chelseaspissen byttet ut med Jimenez (7.7).

I runde 14 noterer vi oss at Alexander-Arnold (7.2)-eiere får godt betalt. Sterling (11.9) får også målpoeng for første gang på fire runder. Burnley-duoen Pope (4.7) og Wood (6.2) leverer ikke denne runden, men vi har fått plenty av dem tidligere. De 4 andre vi ga tillitt i forsvar fikk kun to poeng hver. Skuffende. Djenepo (5.2) og Cantwell (4.6) er to jokere vi er veldig fornøyde med å ha, selv om de ble sittende benken denne runden.

Inn mot runde 15 er det keeperplassen som virkelig gnager. Pope har stått godt tidligere i sesongen, men overbeviser ikke mot Crystal Palace i runde 14. De kommende rundene møter Burnley Manchester City (hjemme) og formlaget Tottenham (borte), og selv om det er Newcastle som kommer på besøk i runden etter er jula såpass tøff for de vinrøde at vi vurderer et bytte. Situasjonen blir ikke bedre av at vår andre keeper, Gunn (4.5), mistet plassen sin etter 9-0-tapet mot Leicester i runde 10. Laget som har det beste desemberprogram er Crystal Palace, så Guaita (5.0) frister veldig. Om vi skal rotere med Pope kan også Newcastles Dubravka (5.0), Southamptons McCarthy(4.3) og Gazzaniga (4.5) i Totteham fungere.

Dette sagt, vi velger å gi Pope en sjanse neste runde, og sparer byttet. Å ha to bytter kan være nyttig, da neste serierunde starter kun to dager etter denne slutter. Vi har igjen mest tro på våre defensive spillere, og går for fem i forsvar. 

Kaptein: Vardy. Hjemme mot Watford bør det bli mål.

Visekaptein: Jimenez.

Fristen er 19:30, førstkommende tirsdag, så her er det bare å kaste seg rundt. Masse lykke til!


Tipsfotball

 

Bookietest2019