Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 14

28/11/2019

Leicester-toget fosser videre, og vi gjør oss klare for midtuke-PL!

Med rene bur, bonuspoeng, mål og assist, står de tre Leicester-spillerne for mer enn halvparten av våre poeng forrige runde. Vi priser oss lykkelige for at vi hoppet på Vardy-toget, samtidig som det er bittert å tenke på alle poengene forsinkelsen har kostet oss. Nå koster han 9.7 og er eid av godt over 40 %, men med den formen han er i må du nesten bare ha ham – selv om det er sent.

Vi merker oss for øvrig at Lundstram (4.9) fikk med seg en assist mot Manchester United, men at poengfangsten hemmes av gule kort og tre baklengsmål. Videre fikk Djenepo (5.2) mindre spilletid enn vi hadde håpet. Kommende runde har alle de fem forsvarsspillerne våre greie kamper, og vi tillater oss derfor å gi Djenepo et hvileskjær på benken i påvente av mer spilletid. Midtbanekollegaene Cantwell (4.6) og Dendoncker (4.4) hadde nok forsvunnet ut om vi hadde wildcard, men Cantwells poengfangst i forrige runde gjør det litt lettere å sitte stille i midtbanebåten.

Et enkelt Liverpool-bytte fra Salah (12.2) til Mané (12.2) er noe mange spillere har gjort, likevel lar vi også dette vente nå som Salah er friskmeldt. Som vi tidligere har meldt, er egypteren nærmest å regne som en differential, og vi lener oss på at tidligere sesong har utkonkurrert Mané i det lange løp.

På keeperplassen begynner varsellampene å blinke, ettersom Gunn (4.5) varmer Southampton-benken og Pope (4.7) går et vanskelig kampprogram i vente med Burnley. Førstkommende kamp hjemme mot Crystal Palace tror vi riktignok kan gi poeng til Pope. I kampene etter det roterer Burnley-defensiven fint med Sheffield United, og vi planlegger derfor å bytte ut Gunn med Henderson (4.7).

Ingen av nevnte byttene er riktignok noe som haster for den kommende runden, og vi velger derfor å spare byttet. Dermed står vi med to gratisoverganger til runde 15 – sesongens første midtukerunde. Å ha to bytter gjør det enklere for oss å tenke helhetlig, fremfor enkel flikking fra runde til runde.

Kaptein: Vardy. Sju mål og tre assist på de fem siste kampene. Vi har all grunn til å tro at dette fortsetter hjemme mot Everton.

Visekaptein: Abraham. Ingen målpoeng mot Manchester City i forrige runde, men hadde målpoeng tre runder på rad før det. Vi tror han finner tilbake formen hjemme mot West Ham.

Fristen for denne runden er lørdag, kl. 12.30, mens runde 15 begynner allerede førstkommende tirsdag.

Lykke til og heia, heia!


Tipsfotball

 

Bookietest2019