Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 1:

09/08/2019

Til første runde av årets FPL går vi for et lag uten de store overraskelsene

Bonuspodcastens FPL-lag, Gameweek 1:

Til første runde av årets FPL går vi for et lag uten de store overraskelsene, et såkalt "template"-lag. På den måten mister vi forhåpentligvis ikke så mye terreng, i og med at dette er spillere som mange sitter med. Det blir enklere å putte på «de riktige» spillerne når vi ser hvordan lagene stilles opp.

På keeperplass får de tidligere lagkameratene Pope (4.5) og Heaton (4.5) rullere. Kunne gått for en ikke-spillende 4.0-keeper og en til 5.0, men sliter med å se at en i den sistnevnte kategorien er god nok til å kunne stå alle kamper. Schmeichel eller Leno (nå som David Luiz skal stenge igjen Arsenalforsvaret) er kanskje nærmest.

Når man ser på poeng per investerte million, er det ofte forsvarsspillere som kommer best ut. På dette tidspunktet i sesongen føler vi også sikrere på spilletid jo lengre bak i banen spillerne der. Derfor blir det forsvarstungt, med dobling av Liverpool-spillere. Wan-Bissaka (5.5) har vært solid i sesongoppkjøringen, og spiller mot et Chelsea som uten Hazard mangler offensiv kraft. Sammen med Liverpool var City det laget som holdt nullen flest ganger i fjor, så naturligvis vil man ha noen herfra. Spørsmålet er hvem? Laporte (6.5) virker som det logiske valget, men mange mener at han fikk flatterende godt offensivt betalt forrige sesong. Den andre stopperplassen er ikke satt. Det er konkurranse også på begge backene. Walker (6.0) virker safe helt til Cancelo (har i skrivende stund ikke fått pris på spillet) ble hentet på deadlineday. På venstrebacken virker det ganske sikkert at Zinchenko (5.5) kommer til å starte sesongen, så selv om det neppe blir mange offensive poeng, kaprer ukraineren plassen. Den siste forsvarsplassen fylles av Rico (4.0) som er en av få spillere i den billigste båsen som sannsynligvis har en sikker plass.

I midtbaneleddet er det vanskelig å se forbi Salah (12.5) og Sterling (12.0), på tross av høye priser. Vi sikrer oss mot den høye eierandelen hos disse to ved å ha dem begge fra start. Leicesters Ayoze Perez (6.5) er oppført som midtbanespiller, men vil sannsynligvis spille i en meget offensiv rolle – en av de enkleste valgene på spillet. Jokeren i dette laget er Lucas Moura (7.5). Tottenham har vært aktive på overgangsmarkedet, men med Son (9.5) og Alli (8.5) ute tror de fleste at han spiller offensivt bak eller sammen med Kane (11.0). Moura må nok ganske fort ut, kanskje allerede etter første runde (Spurs møter Manchester City i Runde 2), men da kan nok andre spillere ha utmerket seg. Fraser (7.5), Zaha (7.0) eller Evertons nysignering Iwobi (6.0) bør være i kikkerten. Dendoncker (4.5) er den klart mest valgte billigspilleren på midten. Han skal nok for det meste sitte på benken.

Bournemouth har vært en offensiv åpenbaring de siste sesongene, med mye målpoeng fra flere spillere. Vi går for Wilson (8.0). Her kunne også norske King (6.5) være interessant. Wolverhampton hadde også en supersesong i fjor, men de er fortsatt prissatt relativt rimelig. Jota (6.5) var en gave som midtbanespiller i fjor, men vi tror det er verdi i portugiseren. Den siste spissplassen får Arsenal-spiller Martinelli (4.5). Selv om han etter Nketiahs (4.5) utlån er tredjevalg på spissplass, blir det nok ikke mye spilletid. For oss skal ha bare fylle en spissplass til en 5.0-5.5-spiss åpenbarer seg. Her har mange valgt Manchester Uniteds Greenwood (4.5). Vi tror han får lite spilletid og derfor vil synke fort i pris. Det er penger vi ikke har råd til å tape.

Grunnet den baktung tropp vil vi stort sett stille opp i 4-4-2 eller 5-4-1, som i første runde. Vi velger Rico i forsvar fremfor Jota på topp. Bournemouth starter hjemme mot nyopprykkede Sheffield U., mens Wolves har en tøff bortekamp mot Leicester, samt at laget har hatt en tøff bortetur i Europaliga-kvalik så sent som på torsdag.

Kaptein: Salah (hjemme mot Norwich)

Visekaptein: Sterling (borte mot West Ham)

Husk å meld deg på i Bonuspodcasten Tips-ligaen før fristen (ligakode: nai60q)

Lykke til (og husk at vi nok er enda bedre på Eliteserien enn på Premier League)!

 


Tipsfotball

 

Bookietest2019