VM-profilen: Hakim Ziyech

12/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Marokkos Hakim Ziyech.

Marokko har blitt nevnt som en av outsiderne til å kvalifisere seg fra en tøff gruppe med Spania og Portugal. Hvis Atlas-løvene skal lykkes med det, er de avhengige av Hakim Ziyech, Ajax' eminente playmaker, som var en nøkkelbrikke da nederlenderne tok seg til Europa League-finalen i 2017. Den offensive midtbanespilleren noterte seg for ni mål og 15 målgivende i den nederlandske æresdivisjonen, og har blitt linket til blant annet Liverpool etter noen lysende sesonger i Ajax.

Og på landslaget er Hakim Ziyech ventet å spille en kanskje enda viktigere rolle enn han har gjort for sitt klubblag. Gjennombruddspasninger, dribleferdigheter, godt skuddbein, og dødballekspert: 25-åringen innehar de fleste kvalitetene en moderne playmaker bør ha. Hvis Ziyech kan gjenskape det han har vist i Ajax for Marokko i sommerens VM, vil ballartisten garantert befinne seg i en annen og større liga når sesongen 2018/19 sparkes i gang.


Navn: Hakim Ziyech
Posisjon: Offensiv midtbane
Alder: 25
Klubb: Ajax
Antall landskamper/mål: 18/9


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18