Tammy Abraham – Vi går av banen hvis vi blir utsatt for rasisme

09/10/2019

Det engelske landslaget er klare til å ta opp kampen mot rasisme fra tribunen.

Rasistiske tilrop fra tribunen har lenge vært et deprimerende og utbredt problem i fotballen, og de siste årene har oppmerksomheten fra klubber, spillere og media økt i omfang. Spillere som har blitt utsatt for rasistisk hets har blitt godt dokumentert, og UEFA har lansert en tretrinnsprotokoll, som ender med at dommeren avbryter kampen hvis ikke tilskuere tar til seg advarslene fra speaker.

Fredag møter England Tsjekkia i EM-kvalifiseringen, mens Bulgaria venter på bortebane mandag. Og tilskuerkapasiteten i Sofia vil bli redusert med 5 000, etter at bulgarske supportere ble funnet skyldig i rasistisk oppførsel i kampene mot Kosovo og Tsjekkia forrige måned. Skulle engelske landslagsspillere bli utsatt for slik oppførsel, er the Three Lions mer enn forberedt på å gå av banen i protest.

- Harry Kane har sagt at om det skjer og at vi ikke tror det vil bli bedre etter advarsler, vil vi gå av banen sammen, som et lag. Det er en laggreie. Dette handler ikke om enkeltindivider. Hvis det skjer med én av oss, skjer det med oss alle, sier Chelseas landslagsspiss Tammy Abraham.

22-åringen er ikke fornøyd med UEFAs tretrinnsprotokoll, og mener det gir unødvendig mange sjanser for idiotisk oppførsel.

- Personlig synes jeg man bare bør få én sjanse, for det for folk muligheten til å komme med unnskyldninger og bortforklaringer. Som vi har sagt, vi må ta en avgjørelse sammen hvis vi blir utsatt, sier goalgetteren.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019