Svensk ligastart

14/06/2020

Sverige er hardt rammet av Covid19, men fotballen starter likevel opp i dag.

Malmö FF er den store gullfavoritten foran Hammarby, mens regjerende mester Djurgården tippes som outsider. Søndag er det fem kamper som skal spilles.

Mesterlaget Djurgården tar den lille kjøreturen til Sirus (Uppsala, red. Anm.) og det er et lag Stockholmsklubben stortrives mot. Fire strake seirer og 12-1, uansett bane de siste to årene.

IFK Norrköping gjestes av Kalmar FF og er klare favoritter på eget gress. Mesterlaget fra 2015 har tatt to medaljer etter gullaget, men var nede på 5. plass i fjor. "Peking" er helt klart en medaljeoutsider.

Hammarby gjestes av Östersund, som har hatt mye negativ omtale og økonomisk krise. Gutta fra "Södern" er en av gullfavorittene og bør vinne denne.

Örebro-AIK og IFK Göteborg-Elfsborg er på papiret de jevneste kampene. IFK og Elfsborg endte henholdsvis på 7. plass og 8. plass i fjor. Det er noen steg opp fra 2018 da de ble henholdsvis nummer 11 og 12. To storlag som fortsatt sliter med å finne gamle takter.

AIK vant gull i 2018, men var nede på 4. plass i 2019. AIK er tippet i toppen igjen, men møter tøff motstand her. ÖSK vant 2-1 i fjor etter to scoringer av Filip Rogic, den siste på overtid. Spissen ble så solgt til Russland, men er frigitt der og på vei hjem til Sverige. Örebro har hentet Superettans storscorer Erik Björndahl fra lokalrival og sendt Johan Bertilsson i retur. Det blir spennende å se om rutinerne Björndahl også tar dette nivået.

Dagens oddsfavoritter i en sammenligning fra Maxgevinst.com under.


Tipsfotball

 

Bookietest2019