Ser frem til turnering i Portugal

12/06/2018

Det norske G18-landslaget skal spille mot vertslandet Portugal, Tsjekkia og Japan. Landslagstrener Pål Arne Johansen har høye ambisjoner for det som skal skje.

- Målet vårt er å vinne turneringa. Vi møter tre veldig gode lag så det er et tøft mål, men vi jobber med råskap på denne samlinga og da setter vi oss et rått mål. Det vil kreve mye av oss, men jeg mener målet er innenfor rekkevidde, sier landslagstrener Johansen til fotball.no.

Den første kampen spilles mot Portugal på onsdag. Johansen sier at alle de portugisiske landslagene spiller på samme måte: 4-3-3, mye ballbesittelse og flinke til å bruke vingene. 

- Det blir en kamp mellom to lag som er dyktige med ballen og som forsvarer seg godt. Jeg tror det blir en kamp på høyt internasjonalt nivå og det er akkurat det denne gjengen trenger nå. Vi vil gi flest mulig slike opplevelser inn mot EM-kvalifiseringen i oktober, sier Johansen.

Det er mange debutanter i troppen - hele åtte totalt. I tillegg er det fire endringer sammenlignet med troppen som ble tatt ut i mai. Norsk aldersbestemt fotball er i vinden om dagen med G17-landslaget som deltok i EM og G19-landslaget som skal spille EM senere i sommer. I tillegg kvalifiserte J19-laget seg til EM mandag.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18