- Salah er tilbake

28/11/2018

Jürgen Klopp kommer med en advarende pekefinger til kveldens PSG-forsvarere og varsler at Mohamed Salah er tilbake der han var forrige sesong.

Liverpools egyptiske målkonge spredte frykt hvor enn han befant seg forrige sesong. Mohamed Salah ga seg ikke før han hadde satt 44 baller bak motstanders keepere i sesongen 2017/18, men etter han pådro seg en skulderskade i duell med Sergio Ramos i Champions League-finalen i mai, har ikke Salah vært helt den samme innledningsvis denne høsten.

26-åringen fant veien til nettmaskene ved bare tre anledninger på de 11 første kampene, men siden har taktene lignet mer og mer på de fra forrige sesong. Nå har Salah scoret syv på de siste åtte, og Klopp melder at angriperen nå er på samme nivå som forrige sesong.

- Kroppen er tilbake i 100 prosent slag. Han var ikke helt skadefri under VM, og så hadde han bare to uker fri. Det er ingenting. Det handlet bare om at kroppen måtte tilpasse seg. Han var fortsatt en verdensklassespiller, scoret fremdeles mål og var fremdeles farlig, men han hadde ikke den samme roen foran mål. Men, siden før den siste klubbpausen var det helt åpenbart at han er tilbake igjen, sier Liverpool-sjefen på pressekonferanse før kveldens møte med PSG.

Det er i så fall vidunderlige nyheter for Liverpool, som helst bør få med seg poeng fra kveldens besøk i den franske hovedstaden. For hvis PSG slår engelskmennene, samtidig som Napoli slår Røde Stjerne, er the Reds nødt til å slå Napoli, når de kommer til Anfield siste gruppespillrunde, og kanskje også med flere mål. Men, Klopp har ingen planer om å legge seg bakpå i Paris, men akter å gjøre laget hans så vanskelig å spille mot som mulig.

- Det er alltid vanskelig å spille mot PSG. Det er ikke sånn at man slår dem 3-2 en gang og dermed tenlker «åja, det er slik vi slår dem». Det forblir utrolig vanskelig, men jeg syns det er viktig at PSG også er klar over at det ikke er lett å spille mot oss. Vi må helt klart være på vårt beste, og hvis vi er det, er vi virkelig ikke hyggelig å spille mot. Det er det vi må prøve på å være, forklarer Klopp om kveldens strategi på Parc des Princes.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019