Morgendagens stjerner

21/05/2019

Diego Maradona, Ronaldinho, Lionel Messi og Gabriel Jesus har tidligere dominert U20-VM. Torsdag er det nye unggutter som skal vise seg frem for en hel fotballverden.

Den 22. utgaven av U20-VM sparkes i gang torsdag. Polen er vertsnasjon og 24 nasjoner med totalt 504 talentfulle spillere skal vise seg frem. I årets turnering er det de som er født mellom 1. januar 1999 og 31. desember 2003 som har lov til å delta.

U20-VM er et skikkelig utstillingsvindu og vi vil garantert få høre masse om flere av spillerne de neste årene. Klubber over hele verden har sendt speiderne sine for å finne den neste gullkalven og historikken viser at det kan lønne seg å ha et nøye blikk på denne turneringen.

I 1979 var det en ung Diego Maradona som ledet Argentina til U20-VM-gull. I Mexico i 1983 var det Bebeto og Marco van Basten som viste seg frem for verden. 1999-utgaven hadde med Ronaldinho mens Lionel Messi ble kåret til U20-VMs beste spiller i 2005. Samme pris gikk til Paul Pogba i 2013 mens Gabriel Jesus viste seg frem i mesterskapet to år senere. Det er ingen lett oppgave å spå hvem som skal bli morgendagens stjerner, men vi gjør likevel et forsøk på hvilke spillere det kan lønne seg å følge litt ekstra med på i U20-VM:

Diego Lainez (Mexico)

Diego Lainez var lenge ventet å spille Gold Cup for A-landslaget denne sommeren, men det ble til slutt bestemt at han skulle være med i U20-VM. Han er eneste spiller i Mexicos tropp som spiller i utlandet etter at Real Betis hentet han fra CF America i januar. I Spania har det foreløpig gått litt tungt, men i gruppe med Italia, Japan og Ecuador er man helt avhengig av at 18-åringen som kalles «Mexicos Messi» slår til fra første spark på ballen.


Gedson Fernandes (Portugal)

Gedson Fernandes har allerede fått to treningskamper for Portugals A-landslag. Allerede i 2016 dominerte han på U17-landslaget som slo Spania i EM-finalen. Der leverte midtbanespilleren scoring og tre målgivende pasninger. Denne sesongen har 20-åringen etablert seg på Benficas midtbane og det rapporteres at Wolverhampton er klar med et bud på 35 millioner pund. Ryktebørsen melder imidlertid også at både Liverpool og Paris Saint-Germain er interesserte.


Bruno Méndez (Uruguay)
19 år gamle Bruno Méndez er utnevnt til kaptein i Uruguays tropp til U20-VM. Stopperen spiller til daglig i brasilianske Corinthians og har allerede debutert for A-landslaget. Mange europeiske klubber vil nok reagere på at Méndez ikke er blant de høyeste stopperne, men med tanke på en stor overgang vil det hjelpe godt at han også har italiensk nasjonalitet og dermed kan slippe unna en del strenge regler om arbeidstillatelser.


Leonardo Campana (Ecuador)
Leonardo Campana kommer til å få mange følgere i dette mesterskapet. 18-åringen ble toppscorer i U20-mesterskapet i Sør-Amerika og har allerede fått to kamper for A-landslaget. Her snakker vi om en spiss på hele 187 cm med en strålende venstrefot og at han fortsatt holder til i Barcelona i den hjemlige ligaen gjør han til ett av sommerens mest interessant overgangsobjekter.


Andriy Lunin (Ukraina)

Det er nok ikke veldig spenstig å ta med en spiller som allerede er kjøpt av Real Madrid, men vi følte likevel at en målvakt burde få være med. 20 år gamle Andriy Lunin spilte for Dnipro og Zorya Luhansk i den hjemlige ligaen før Real Madrid betalte 8,5 millioner euro for han i fjor sommer. Det er en sum som kan stige til 13,5 millioner euro. Forrige sesong ble tilbrakt på utlån til Leganés der det ble seks kamper. Nytt utlån venter trolig foran neste sesong og med et godt U20-VM er det nok mange som ønsker seg Lunins tjenester.


Sékou Koïta (Mali)
Her snakker vi en skikkelig driblefant av en angrepsspiller. Sékou Koïta har en rekke tricks å by på og scoret allerede i debuten for Malis A-landslag rett etter at han hadde fylt 16 år! Nå har Koïta blitt 19 år og spiller til daglig i FC Liefering. Det varer imidlertid neppe lenge da den klubben som kjent er en leverandør av spillere til Red Bull Salzburg. 


Thomas Elgheim

Bookietest2019