Klart for klassiker

22/03/2015

Søndag kveld er det atter en gang duket for kanskje verdens største fotballoppgjør – El Clásico.

Real Madrid V Barcelona, La Liga matchLIGAFINALE: Vinneren av søndagens El Clásico skaffer seg gode kort på hånden i kampen om spansk ligagull.

Søndag kveld er det atter en gang duket for kanskje verdens største fotballoppgjør – El Clásico.

Barcelona – Real Madrid: Det er få fotballkamper som gir like mye vann i munnen som Barcelona og Real Madrid. «Nam, nam», som Nils Arne Eggen ville ha sagt det. El Clásico er verdens mest sette fotballkamper, og det er ikke uten grunn. Det står alltid mye på spill. Det er helt utenkelig for noen av lagene å gå tapende av banen, og avskyen for hverandre er genuin.

Da er det heller ikke så dumt at begge lag inneholder noen av verdens absolutt beste fotballspillere, og det er verdens to fremste angrepstrioer, som skal opp mot hverandre: Messi – Neymar – Suarez, mot Bale – Benzema – Cristiano, MSN mot BBC. Alle ingrediensene som er listet opp, gir fantastiske forventninger, og blander man også inn at søndagens El Clásico er en aldri så liten seriefinale, har vi en riktig så deilig fotballkake å fortære om to dager.

Fyrverkeri
Det er to lag i vidt forskjellig form som møtes på Camp Nou søndag kveld. Blaugrana er utilnærmelige om dagen og har vunnet 17 av sine 18 siste kamper, alle turneringer inkludert. Real Madrid var i lignende form før jul, men har siden sluknet betraktelig. Los Blancos har måttet se seg forbigått av erkefienden på tabellen og har vunnet bare to av sine siste fem.

Det er uvant kost for Carlo Ancelottis menn, og hvis Barcelona greier å ta bedre vare på sjansene sine enn i onsdagens Champions League-oppgjør mot Mancester City, står en ny hjemmeseier på trappene, ifølge Lars Rustgaard Ramsøy, redaktør i Blaugrana, magasinet for katalanernes norske supporterklubb.

- Barcelona vil forsøke å utnytte ballinnehavet og trille seg gjennom forsvaret til Real Madrid, og forhåpentligvis er Barca mindre sjansesløsende enn mot City. Det kommer til å bli et fyrverkeri av en fotballkamp, spår Ramsøy overfor Tips.

- Barca vinner ligaen
Hvem som går seirende ut av sesongens siste El Clásico, sammenfaller svært ofte med hvem som vinner Primera División. Real Madrid har hatt overtaket i tabelltoppen så å si i hele år, men i løpet av de siste ukene, har som kjent Barcelona klatret forbi hvittrøyene. Derfor er Ramsøy villig til å stikke nesa fram og tippe et katalansk seriegull.

- Barcelona vinner 3-1 på søndag. De ligger i førersetet allerede, og med en seier på søndag, tror jeg ikke de vil gi fra seg den ledelsen, sier Blaugrana-redaktøren.

Real Madrid må finne seg i å være knepne underdogs søndag kveld. Los Blancos må dessuten klare seg uten James Rodriguez, og det betyr økt press på at «BBC» må levere varene på Camp Nou. Barcelonas trio, «MSN», har levert til terningkast seks i de siste ukene, og hvis Messi og kompani ikke tar foten av gasspedalene, kan det bli en svett aften for Real Madrids forsvarere. Én ting er i alle fall sikkert; Det blir hett, uansett. Barcelona mot Real Madrid. God fornøyelse.
Bookietest2019