Henrys mareritt

09/11/2018

Thierry Henry tok sin første managerjobb i Monaco, men nå er trenerdrømmen i ferd med å utvikle seg til et sant mareritt.

Den franske spisslegenden sluttet som ekspert i Sky Sports i sommer og som assistenttrener i Belgia for å forfølge trenerdrømmen. Den tidligere Arsenal- og Barcelona-spissen nyter legendestatus som spiller, men som trener virker Henry foreløpig å ha et langt stykke å gå. 10. oktober tok han over klubben der det hele startet, Monaco. Klubben hadde vunnet kun én av sine første ti under Leonardo Jardim, men ting har ikke blitt bedre, snarere tvert imot.

Monaco ligger nest nederst på tabellen i Ligue 1, og 41-åringen har spilt to uavgjort og tapt tre på sine fem første matcher som Monaco-sjef. Tirsdag kom sesongens pinligste smell hittil, da de tapte 0-4 hjemme mot Club Brügge i Champions League. Den anerkjente, franske journalisten Julien Laurens, er naturlig nok bekymret på Henrys vegne.

- Det er bare rot, kaos. Jeg føler for Thierry, for jeg tror ikke han innså hvor ille det stod til. Og jeg vet ikke om han har redskapene til for å redde dette laget. Jeg tror han kan bli en god manager, men akkurat nå, i denne krisesituasjonen, sliter jeg med å se hvordan han kan gjøre det bedre, for dette laget er fullstendig ødelagt. Det så ut som et eventyr, men er i ferd med å utvikle seg til et mareritt, sier den franske eksperten til BBC 5 Live.

Nå virker det som Henry kun må konsentrere seg om å holde Monaco oppe i Ligue 1, men trolig må sesongens andre trepoenger la vente på seg ytterligere. Neste oppgave er nemlig hjemmekamp mot den suverene ligalederen PSG søndag kveld.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019