Fra kuer til Messi

14/01/2020

Drømmer går i oppfyllelse – også for fotballtrenere.

Etter et ellevilt døgn der trenersagaen i Barcelona nådde nye høyder for hver time som gikk, ble Ernesto Valverde «endelig» avsatt som manager og erstattet av Quique Setién. Den tidligere Betis-sjefen tar over klubben med umiddelbar virkning, og gjorde i dag unna sine første intervjuer som rykende fersk Barca-sjef. Der forklarte han hvor lynraskt hverdagen hans har forvandlet seg.

- I går vandret jeg i landsbyen min med kuer rundt meg, og nå er jeg her i Barcelona og skal trene verdens beste spillere. Ikke engang i mine villeste drømmer kunne jeg forestilt meg dette. Jeg må få takke klubben. Jeg er veldig spent på denne utfordringen og prosjektet. Jeg vil også takke Ernesto Valverde som har etterlatt seg et lag på toppen av tabellen. Målet er å vinne alt, sier en oppglødd Setién ifølge spanske medier.

61-åringen har oppnådd glimrende resultater med flere spanske klubber, blant annet Las Palmas og Betis. Han forlot Sevilla-klubben i fjor sommer, men er likevel treneren som sist lykkes å slå Barcelona på Camp Nou, da Betis vant 4-3 i november i 2018. Nå er den mektige arenaen hans nye hjemmebane.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019